Мережа автозаправок "WOG", що підпорядкована фірмі олігарха і нардепа Степана Івахіва "Континіум" заборгувала іноземній компанії "Стар клауд холдінгс інк." десятки мільйонів доларів. 

Читайте також: "Континіум" не дає вкладникам "Банку Форум" повернути свої депозити

Компанія "WOG" спробувала розрахуватися, втім сплатила… менш як третину від загальної суми заборгованих коштів. Оскільки ж як забезпечення виконання своїх грошових зобов’язань боржник надав 18 власних автозаправних комплексів, то компанія "Стар клауд холдінгс інк." звернулася по них. Проте якраз на шляху стягнення боргу-застави виявилося, що "WOG" нізащо не хоче розлучатися з автозаправними станціями.

"Юристи "WOG" блокують державний реєстр – кожні десять днів приходять до нотаріальної контори "Ариванюк і Книш", приносять заяву про заборону вчинення реєстраційних дій. Таким чином наша компанія, маючи всі документи і законні підстави для звернення-стягнення, позбавлена можливості виконати це стягнення", – пояснює Вадим Ладницький, представник компанії "Стар клауд холдінгс інк.". 

Нотаріальна контора "Ариванюк і Книш" має доволі суперечливу славу в Луцьку, де, власне, і розташована. Самого Сергія Книша, зятя засновниці контори, упіймали на хабарі, й судили. Самих працівників контори обізнані лучани називають покровителями незаконної перереєстрації чужого майна. 

Читайте також: НАБУ vs WOG: суд встановив, що олігархи обдурили українців на 100 млн гривень

Донька засновниці нотаріальної контори Наталія Ариванюк, повідомила, що за зверненнями "WOG" регулярно реєструє заборони на вчинення дій щодо перереєстрації майна.  

Нагадаємо, що Наталія Ариванюк у 2010 році фігурувала у справі банкрутства ТзОВ "Юнта-ТТ", кредитором якого була фірма "Континіум-Укр-Ресурс". Тоді, з кредитними вимогами виступили також підконтрольні "Континіуму" ТзОВ "Транс-Трейд-Ойл" з претензіями на суму усього 12 930 гривень та ТзОВ "Торговий дім "Західна Молочна Група", яка вимагала 177 607 827 гривень. Крім того до реєстру вимог кредиторів включено і 153 800 000 гривень боргу за генеральним кредитним договором перед банком "Надра", які ніби то були забезпечені заставою. Втім, боржник сам ніби то не відшукав рахунків банку "Надра", а відтак, як йдеться у судовій постанові, ці гроші поклали на депозит, відкритий приватним нотаріусом Луцького нотаріального округу Наталією Ариванюк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

За матеріалами журналістського розслідування телеканалу "ZIK".