10 грудня, в Луцьку правоохоронці під час одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тисячі гривень затримали посадовця управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. Напередодні вони також задокументували факт одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди – 5 тисяч гривень. 

Читайте також: Посадовця Волинської ОДА "взяли" на хабарі (фото, оновлено)

Про це повідомляє сектор комунікації поліції у Волинській області.

Вирішується питання щодо затримання правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 386 Кримінального кодексу України та обрання йому міри запобіжного заходу. Йдеться про вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Санкція статті, передбачає покарання у вигляді, зокрема, позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна. 

Читайте також: Повідомили ім'я опера-хабарника Волинського управління Нацполіції

За інформацією видання ВолиньPost, чиновник, який вимагав та отримав неправомірну вигоду − головний спеціаліст управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Юрій Козлов.

Він вимагав та отримав хабар від суб’єкта господарської діяльності за сприяння у вирішенні питання щодо надання дозволу на викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook