Дослідники з Данії встановили тісний зв’язок між застосуванням препарату "Диклофенак" і розвитком патологій судин і серця, які різко підвищують ризик смерті.

Читайте також: В Україні спалах кору загрожує епідемією

Про це повідомляє British Medical Journal.

Вчені змогли пересвідчитися, що прийом диклофенаку збільшує ймовірність виникнення смертельних захворювань на 50%. Науковці проаналізувавши медичні дані про здоров’я 6,3 мільйонів осіб віком від 46 до 49 років.

Виявилося, що люди, які приймали "диклофенак", мали істотно вищу ймовірність розвитку аритмії, ішемічного інсульту, серцевої недостатності та інфаркту. Вчені порівнювали стан пацієнтів, що вживали саме "диклофенак, з показниками роботи організму людей, які вживали інші знеболюючі (ібупрофен або парацетамол). Виявилося, що люди, які вживали "дикофенак" страждали від серцевих захворювань набагато частіше.

Окремо автори роботи відзначили, ознаки небезпечних ускладнень від використання диклофенаку проявляються вже у місячний період його вживання. 

Читайте також: В Україні заборонили популярні німецькі ліки

"Диклофенак" призначають при гострому ревматизмі; ревматоїдному артриту; анкілозуючий спондилоартрит; артрози; первинна дисменорея; аднексит; запальні захворювання, які супроводжуються больовим синдромом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter