Документ скасовує виписані раніше штрафи у 170 тисяч гривень.

Читайте також: Чи будуть штрафувати власників "євроблях" після 1 січня: докладне роз'яснення

30 грудня 2019 року офіційно опублікували законопроєкт 2288 щодо відтермінування підвищених штрафів за "євробляхи". Документ з’явився на сайті Верховної Ради України, інформує ТСН.

Закон набуде чинності на наступний день після публікації – 31 грудня 2019 року. Він передбачає відтермінування штрафів до 1 січня 2020 року, тобто діятиме всього одну добу.

Разом з тим документ передбачає скасування шалених штрафів у 170 тисяч гривень, які були виписані власникам "євроблях" від завершення терміну дії попереднього відтермінування штрафів до 1 січня 2020 року. На кого були складені відповідні матеріали, будуть змушені виплатити всього 8,5 тисячі гривень, а не вищезгадану суму.

При цьому уже з перших днів нового року правоохоронці отримують формальне право штрафувати власників "євроблях" і виписувати штрафи у розмірі 170 тисяч гривень. Раніше юрист пояснював, що цим правом зможуть скористатись лише митники, бо патрульні не мають доступу до відповідних баз даних. При цьому власники "євроблях" нібито можуть уникнути штрафу навіть від робітників митної служби, якщо матимуть при собі пакет відповідних документів.

Читайте також: Власникам "євроблях" готують новий сюрприз

Крім того, раніше Криклій обіцяв, що на початку 2020 року до Ради все ж передадуть законопроєкти 2342 та 2345, які пропонують нову формулу розмитнення. Саме ці документи, за словами очільника міністерства інфраструктури, повинні будуть остаточно врегулювати питання "євроблях". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook