Сьогодні, 30 березня у Луцьку відбувся щорічний Міжнародний відкритий турнір із футзалу серед працівників медійної сфери, присвячений Надзвичайному і Повноважному послу України, багаторічному голові облдержадміністрації та депутатові облради Борису Клімчуку. Участь у змаганнях взяли 4 команди із різних країн світу: України, Білорусі, Польщі та Литви, які представляли журналісти Луцька, Мінська, Любліна та Вільнюса відповідно.

Читайте також: На Волині відкрили меморіальну дошку колишньому голові Волинської ОДА Борису Клімчуку

Змагання відкрили 30 березня у Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі за участі міської та обласної влади, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, Форуму українських журналістів, Спортивної асоціації працівників засобів масової інформації Волині, а також членів родин покійних Надзвичайного і Повноважного посла України, голови Волинської облради та Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та заслуженого журналіста України Юрія Яцюка, котрих вшанували хвилиною мовчання.

На змагання були запрошені і високопосадовці Луцька та Польщі, котрі звернулися до присутніх зі словами вітань – це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур. Присутніми були також і дружина та доньки Бориса Петровича.

Організатор заходу Володимир Олексійович Данилюк у коментарі журналісту "Під Прицілом" розповів мету проведення такого турніру:

"Окрім того, що я головний редактор "Волинської газети" і заступник голови Волинської обласної спілки журналістів, я  ще голова правління громадської організації "Форум українських журналістів" – це така невеличка структура, яка дозволяє дуже оперативно організовувати подібні заходи. Їх дуже багато, але у випадку із організацією кубка пам’яті Бориса Клімчука, ми дуже тісно співпрацюємо із родиною цієї шанованої людини, і я дуже радий, що цього року я отримав підтримку на рівні і міської ради, і обласної ради, і обласної адміністрації – це перший організаційний етап, який є дуже важким і дуже важливим. Другий етап – це об’єднання наших журналістів, адже ми завжди запрошуємо усіх журналістів на тренування, аби вони присвячували себе цьому виду спорту та здоровому способу життя. Це що стосується як наших волинських журналістів так і наших сусідів із Білорусі, Литви та Польщі, а це дуже важливо, адже матчі закінчуються, а футбольна співпраця продовжується. Ми постійно обмінюємося цікавими темами, організовуємо стажування. Наш турнір – це своєрідна вершинка, як буква "А" в нашій абетці.

Костянтин Лоцман, який керує волинським телебаченням (воно уже перейменоване) говорить, що йому було 23 роки, коли він почав організовувати цей турнір, а пізніше долучився уже я. зараз Костянтину 50. Коли помер Борис Петрович, то литовські журналісти, з яким він тісно співпрацював, запропонували назвати цей турнір в честь Клімчука. Період був непростий, адже це сталося відразу після Майдану – були різні судження, але наше рішення стало правильним і час це доказав. Усі шанують Бориса Петровича, усі згадують ті добрі справи, які він зробив. І для його родини це також пам’ять, пам’ять про люблячого чоловіка, батька та дідуся.

Також я став ініціатором, аби сьогодні вшанували хвилиною мовчання наших колег спортивних журналістів, які пішли від нас – Роман Флішаровський помер внаслідок важкої хвороби, а Юрій Яцюк, нажаль, трагічно загинув. В той жахливий день ми з ним говорили і він мав знімати репортаж про даний турнір. Нажаль, не склалося. Сьогодні і його дружині, і 12-річному сину також вручили подарунки і будемо спостерігати за хлопчиком, аби з нього виріс, якщо не чудовий журналіст як батько, то просто хороша людина і щоб він не відчував себе в цьому світі самотнім. Тому турнір це не просто футбол і фізична форма, а моральні якості, які ми маємо показувати.

Читайте також: "Волинь" видовищно знищила "Суми" з рахунком 7:0 і встановила рекорд: відео голів

Раніше на наш турнір приїздили тільки білоруси і литовці, а минулого року уже були запрошені і поляки, але тоді їм не вийшло приїхати, але уже цього року все ж вони приїхали завдяки моїй співпраці із їхнім Генконсульством. Як казав Борис Петрович: "Гроші можна знайти, але от хто це організує…".

Таке у нас виходить Велике князівство Литовське, зараз усі згадують з’їзд монахів, адже так виходить – українці, білоруси, поляки і литовці. Будемо старатись надалі, аби до нас прилетіли на турнір і журналісти з Азербайджану, бо в Баку Борис Петрович теж був послом і можливо б це об’єднало нас у незалежну журналістську спільноту.

Що стосується гри наших хлопців, то я не дуже задоволений. Я теж мав грати сьогодні, але ажіотаж такий великий, що я змушений був віддати свою форму іншому журналісту, том не зміг грати, хоча регулярно тренуюся з хлопцями. Просив би колег, від обговорення результатів інших команд, переходити до практичної гри. І я був би дуже радий, якби і наші волинські дівчата-журналісти теж зібрали свою команду і ми всі стали би дружніші", – зазначив Володимир Олексійович.

Усі команд братніх держав зіграли між собою. Кожен гравець виклався на максимум і зробив на полі усе що зміг. І уже в останній грі на поле вийшов Володимир Данилюк.

Чемпіонами турніру пам’яті Бориса Клімчука стали сусіди-білоруси, які зайняли І місце. Другою стала команда із Литви. Наші хлопці-молодці змогли завоювати ІІІ місце, а поляки, нажаль, стали ІV.

Усі команди були нагороджені кубками, медалями та призами.

"Девушка, сфоткайте меня типа я русалка..." Білоруська русалка))

"Девушка, давайте фото на памьять..."

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook