Волинянин Микола Стасюк має 2-гу групу інвалідності і виживає у селі Рокині. Виживає, адже його пенсії не вистачає абсолютно ні на що, а окрім того, має купувати ліки дружині, у якої інвалідність 1-ї групи. У подружжя є троє дітей. Відтак чоловік змушений підпрацьовувати на будівництвах і шукати роботу для забезпечення сім'ї необхідним. Втім, навіть незважаючи на старання, грошей катастрофічно не вистачає.

Читайте також: Як лучанам отримати субсидію після монетизації

"Я сильний, я хочу працювати і заробляти. Мені доводиться моїми руками працювати на будівництвах, замішувати бетон. Я роблю, що можу. Вішатись не хочеться", – каже Микола.

Волинянин розповідає, що у його помешканні вже нема опалення. Котельня, яка давала централізоване опалення, розпалась, а грошей на індивідуальне опалення у сім'ї немає. Вдалось встановити пластикові вікна завдяки допомозі мами, яка є працюючим пенсіонером.

Чоловіку навіть доводиться брати кредит на ліки дружині.

Читайте також: "Нелюди, які знущаються з народу", – лучанка обурена "комуналкою" за січень

Микола зауважує, що здивований білбордами з передвиборною агітацією, на яких йдеться про якісь великі досягнення і покращення життя людей. Він відзначає, що підняття пенсії на 50 грн аж ніяк не можна назвати полегшенням життя для людини у його становищі, якщо водночас комунальні тарифи зростають на 50%.

"Дивлюсь на ці політичні плакати різних партій, кандидатів, всі розповідають "Давайте жити краще", "Ми стали жити краще". Але де це "покращення"? Якщо до пенсії додали 50 грн і збільшили комунальні на 50%?" – дивується чоловік.

У такій скрутній ситуації Микола знаходить в собі сили займатись кількома видами спорту. Однак і тут є труднощі, адже волинянин змушений тренуватись з підручними матеріалами замість спортивних знарядь. Він власним прикладом мотивує людей з хворобою, як в нього, не падати духом, займатись спортом.

"Хочу закликати людей не падати духом. Поламалась машина, батьки не купили морозиво – це не проблеми, люди! Я змушений кредит брати, щоб ліки купити! Я все одно не падаю духом, займаюсь спортом і проповідую спорт серед людей, серед однолітків, які мають такі ж або навіть гірші хвороби, ніж я. Намагаюсь їм допомагати. 

Буду радий будь-якій допомозі!" – каже Микола Стасюк.

Якщо ви можете допомогти Миколі Стасюку і його сім'ї, то переходьте за посиланням!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook