Серпневу поїздку до анексованого Криму народного депутата від "Опозиційної платформи − За життя" та кума Путіна Віктора Медведчука супроводжували троє співробітників Нацполіції України. Керівники могли підробити їхні рапорти про відпустки.

Читайте також: "Горілка на кістках дітей": скандальний Медведчук зустрінеться з Путіним в Криму, – ЗМІ

Про це виданню "Слідство.Інфо" повідомило одразу кілька джерел у Службі безпеки України та Держприкордонслужбі, пише Громадське.

Журналісти стверджують, що у їхньому розпорядженні є документи, у яких йдеться про те, хто саме та за яких обставин супроводжував Медведчука.

За інформацією видання, його охороняють київські співробітники Управління поліції охорони з фізичної безпеки, а саме Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий. Останні двоє є також помічниками народного депутата на громадських засадах. 

Як Медведчук в анексований Крим їздив?

Також журналісти розповіли про деталі самої поїздки Медведчука до анексованого Криму. За їхньою інформацією, він в'їхав на півострів на автомобілі Mercedes-Benz Vito 2 серпня о 14:30 через пункт пропуску "Каланчак". Разом з ними в автомобілі перебували Владислав Галішин та Григорій Чалий. Інший поліцейський Сергій Засенко прибув до Криму трохи раніше. Офіційно вони нібито троє взяли на роботі відпустки.

Журналісти кажуть, що намагалися поговорити з охоронцями протягом серпня, але їхні телефони були поза зоною досяжності. Засенко відповів аж у вересні, коли сам Медведчук повернувся в Україну та прийшов на засідання Верховної Ради. Той на питання, чи їздив в анексований Крим, відмовився відповідати.

Читайте також: Скандальний Медведчук у компанії дружини поїхав у окупований Крим

Підроблені рапорти та відповідь поліції

Правоохоронці взялися перевіряти інформацію про те, що керівництво поліцейських підробило їхні рапорти про відпустки, коли інформація про поїздку Медведчука до Криму набула розголосу.

"Слідство.Інфо" надіслало офіційний запит до Департаменту поліції охорони, аби там пояснили, на якій підставі поліцейські супроводжували Медведчука. Там повідомили, що зараз за цими фактами проводять службове розслідування. Інших деталей не надали.

Також у поліції сказали, що ніяких заборон та обмежень на поїздки українських поліцейських на окуповані території не існує.

В ОПЗЖ запит журналістів проігнорували. Також наразі не відомо, чи Медведчуку надала охорону держава, чи він оплачує її сам. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook