Національне антикорупційне бюро України за рішенням Солом'янського суду від 4 квітня буде розслідувати ситуацію з наданням співвласником торгової мережі АТБ Геннадієм Буткевичем власного вертольота керівнику управління СБУ Сумської області Владиславу Косинському.

Читайте також: Відносяться, як до сміття: працівники відомого супермаркету жаліються на жахливі умови праці

Про це "ОЛІГАРХ" дізнався з повідомлення "Нового часу" з посиланням на заяву народного депутата Віталія Купрія.

"Нещодавно я отримав підтвердження, що детективи НАБУ внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про скоєні злочину за частиною 4 статті 369 КК. А це вже стосується не отримання, а пропозиції неправомірної вигоди – хабарі", – зазначив він.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

"Однак раніше НАБУ розслідувало тільки факт одержання неправомірної вигоди начальником СБУ Сумської області. Тепер же розслідування відбувається більш масштабно", – додав нардеп.

Читайте також: Товарний треш "АТБ": покупці жаліються на продукти якості "секонд-хенд"

Купрій заявляє, що Косинський став використовувати вертоліт Bell-407 з бортовим номером UR-PTW, який належить співвласнику мережі супермаркетів АТБ Геннадію Буткевичу. За його даними, в грудні 2017 року Косинський для своїх власних інтересів зробив на ньому переліт з Дніпра в Суми, що за підрахунками коштує мінімум 5000 доларів США.

У відповідь на ці заяви Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо Косинського і Буткевича.

 

Нагадаємо, що сам же Геннадій Буткевич та його партнери по бізнесу Євген Єрмаков та Віктор Карачун були звинувачені у зв'язках з Росією, відмиванні грошей та сепаратизмі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter