Ті українці, які отримують субсидії, споживають у кілька разів більше газу, електроенергії та інших енергоносіїв, ніж люди, які не отримують субсидії.

Читайте також: В Україні вдосконалили систему надання соцпослуг: що зміниться

Про це в кулуарах парламенту заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, пише УНН.

"Ми бачимо на сьогоднішній день, що субсидіанти – це категорія громадян, які найбільше сьогодні споживають електроенергію, газу тощо… У нас є дані по споживачах, які не отримують субсидії і по споживачах, які отримують субсидії. Споживання газу серед населення, яке отримує субсидії приблизно в 1,8, а в деяких у кілька разів більше, ніж в людей, які не отримують субсидії", – сказав Розенко.

Він також пояснив, що монетизація субсидій потрібна для того, щоб у споживачів з'явилась додаткова мотивація для зменшення споживання енергоносіїв.

Читайте також: З березня українці розпочнуть отримувати субсидії готівкою

"Там, де людина повністю платить за газ, вона включає механізми власної економії. Але ми ж не підемо шляхом позбавлення чи обмеження когось у субсидії. Ми не будемо нікого обмежувати в отриманні субсидій. Ми даємо людям механізм, щоб вони відчули свою зацікавленість у тому, що енергоносії можна використовувати, і всю економію від споживання електроенергії, газу тощо можна використати на власні потреби", – зазначив Розенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter