Водію "BMW", який збив велосипедиста на вулиці Ковельській у Луцьку, присудили півтора роки обмеження волі без позбавлення водійських прав, однак суд замінив це покарання на умовне.

Читайте також: На Волинському кордоні водій на "бляхах" наїхав на ногу жінці і "прокатав" чоловіка на даху (відео 18+)

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 3 жовтня, пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Так, під час судового засідання вдалося встановити, що 1 серпня 2016 року водій автомобіля "BMW 730" рухався по вулиці Ковельській у напрямку виїзду з Луцька зі значним перевищенням швидкості, яка становила не менше ніж 98,3 − 102,6 км/год. Зокрема обвинувачений водій не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з велосипедистом, який перетинав проїжджу частину. Внаслідок ДТП потерпілий велосипедист отримав ушкодження середнього ступеня тяжкості, серед яких струс мозку та численні рани на обличчі і кінцівках.

Водій "BMW" повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину, однак не визнав цивільного позову потерпілого, адже після ДТП він відшкодував йому дві тисячі доларів США та 10 тисяч гривень протягом слідства.

Читайте також: Дуже п'яного лучанина затримали за кермом автомобіля на Буковині (фото)

Отож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік та 6 місяців без позбавлення права керувати транспортними засобами, втім на підставі ст. 75,76 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом півтора року він не вчинить нового злочину. До того ж, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого у розмірі 15 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter