6 жовтня у словацькому місті Кошице відбувся міжнародний марафон Kosice Peace Marathon 2019. Про це повідомляє спільнота Громадська спілка "Спілка воїнів АТО Волині" у Facebook.

Читайте також: Рятувальник з Луцька виборов срібло на змаганнях з легкоатлетичного кросу

Учасники бойових дій України після поранень з Харкова, Луцька, Тернополя, Полтави, Черкас, Києва, Київської області представляли ветеранську спільноту України на найстаршому в Європі марафоні - Кошицький Марафон.

У марафоні взяли участь близько 1537 учасників, серед яких був лучанин Андрій Степасюк, спортсмен, учасник АТО, ветеран, який став 109-тим серед учасників, подолавши 42 км 195 м за 3:04:06, встановивши особистий рекорд на даній дистанції.

У цьому забігу Україну представляли 12 воїнів-ветеранів, які зазнали поранень під час бойових дій. Семеро осіб бігли 42 та 21 кілометр, а п’ятеро ветеранів війни на протезах подолали 4,5 кілометра.

Подорож українських ветеранів до Словацької Республіки, для участі у найстарішому марафоні Європи, розпочалась у Генеральному консульстві в Ужгороді.

Консул привітав нашу команду, а ми подарували йому книжку про українсько-російську війну.

Читайте також: Відомий волинський волонтер виборов бронзу на марафоні у Будапешті (фото)

Висловлюємо подяку Посольству Словацької Республіки в Україні, Надзвичайному і Повноважному Послу - Мареку Шафіну за тісну співпрацю та підтримку українських ветеранів і нашої країни.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін запевнив присутніх, що мужніх захисників України з нетерпінням чекали у словацькому Кошице. Посол наголосив, що участь українських захисників у Кошицькому марафоні стане доброю традицією та ще більше зміцнить дружні стосунки між нашими країнами.

Марафон у Кошице уперше відбувся 1924 року – його вважають найстарішим марафоном в Європі і другим "за віком" у світі: першим був Бостонський марафон, який уперше відбувся у 1897 році з ініціативи місцевої асоціації атлетів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook