22 квітня відбулися заключні матчі другого фінального туру чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги. Матчі пройшли у Южному.

Читайте також: Тенісистка з Луцька піднялась у рейтингу WTA

Господарі вийшли на майданчик вже у ранзі чемпіона, адже в попередній ігровий день вже гарантували собі золото. А для підопічних Богуслава Галицького ще залишалися примарні шанси на срібло. Складові "фулл хауса" для "Волині": перемога над "Хіміком", і бажано максимальна, та виграш вінницького "Медуніверситету" в іншому матчі туру зі запорізькою "Орбітою", пише ІА Волинські Новини.

Перший сет виграли южанки – 25:19. При цьому на майданчику були залучені всі гравці "Хіміка". Та поступившись у стартовому сеті, надалі волинянки заграли значно агресивніше. Гострі цвяхи Марина Скрипник (загалом набрала 14 очок за матч) з передач Олени Рудик стали грізною силою. З іншого флангу забивала Любов Ужва (18 очок). Це і дозволило лучанкам здобути локальну перемогу – 20:25.

Читайте також: "Він був великою людиною": у Луцьку відбувся Міжнародний футбольний турнір журналістів пам'яті Бориса Клімчука (фоторепортаж)

Надалі южанки вже не дозволяли підопічним Богуслава Галицького будувати бодай якусь конструктивну гру. Два наступні сети дівчата з "Хіміка" відіграли на такому рівні, що лучанки були змушені викинути білий прапор.

"Хімік" (Южний) – "Волинь" (Луцьк): 3:1 (25:19, 20:25, 25:13, 25:16).

У другій грі запорізька "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" з рахунком 3:0 перемогла вінницький клуб "Білозгар-Медуніверситет" і стала срібним призером чемпіонату України.

За підсумками другого туру "Хімік" став чемпіоном України вже дев’ятий раз, срібло отримала запорізька "Орбіта". Лучанки отримали бронзові нагороди, а Любов Ужва отримала звання кращої догравальниці чемпіонату.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook