На Волинь надійшли дві рентген-ангіографічні системи, які покращать надання допомоги кардіохворим.

Читайте також: Через летальний випадок в Україні заборонили популярне знеболююче

Про це повідомили у спільноті "Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу-Волинська ОДА" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Це одна зі складових впровадження у краї Субпроекту Світового банку "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області" на виконання умов договору за тендером "Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (1 фаза)".

ТзОВ "ІНМЕД УКРАЇНА" спільно з об’єднанням підприємств "TOSHIBA MEDICAL SYSTEMS EUROPE B.V." привезли у Луцьку міську клінічну і Ковельську центральну районну лікарні обладнання вартістю майже мільйон євро. Дві ангіографічні системи виробництва Toshiba (Canon) вже за кілька тижнів запрацюють у цих медзакладах. Складатимуть обладнання представники фірми-надавача послуг. Після налагодження апаратури пройде навчання з експлуатації для персоналу в кожній лікарні, з видачею підтверджуючого документу.

Читайте також: Супрун виступила з жорстокою критикою препаратів, якими лікуються тисячі українців

Коштують два ангіографи майже понад мільйон євро. Ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин і дозволяє виявити вади у розвитку чи пошкодження.

Щодо покращення надання допомоги кардіохворим, то ангіограф допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного мозку, встановлювати стенти пацієнтам. Тож у медзакладі, знаючи про отримання техніки, готували і приміщення, і фахівців, які пройшли необхідні навчання з підвищення кваліфікації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter