Окремі луцькі підприємці з місцевих ринків скаржаться на те, що змушені сплачувати Волинській облспоживспілці орендну плату за період карантину. Хоча торговими місцями на ринках фактично не користувалися. І це при тому, що Луцька міська рада звільнила облспоживспілку на час карантину від орендної плати за землю.

Читайте також: Волинська облспоживспілка вчергове програла суд щодо Старого ринку

У Луцьку чи не найбільше відчули на собі наслідки карантину власники торгових точок на місцевих ринках, які з відомих причин були зачинені два місяці. Питання про те, що робити з орендною платою за місце, яким не користувався, хвилювало кожного з них.

У докарантинні часи чимало підприємців оренду платили комунальному підприємству "Луцькі ринки", а були й такі, які платили за торгові місця Волинській обласній спілці споживчих товариств. Луцька міська рада просила керівників ринків не брати такої плати з підприємців на цей період. На початку квітня міська вдала ухвалила рішення, що КП "Луцькі ринки" не братиме на час карантину орендної плати з підприємців.

Утім через два місяці ті підприємці, які орендують місця в облспоживспілки, почали активно цікавитись, чи звільнила Луцька міська рада облспоживспілку від орендної плати за землю на час карантину. Відповідне звернення зареєстрував Борис Гайда на платформі Єдиної системи місцевих петицій. У зверненні чітко прописано прохання скасувати на час карантину орендну плату за комунальну землю для облспоживспілки, бо ж, мовляв, від цього залежить нарахування орендної плати для самих підприємців.

Однак у Луцькій міській раді наголосили, що облспоживспілку звільнили від сплати податку за землю на місяць, тобто за березень.

Читайте також: Волинську облспоживспілку оштрафували на кругленьку суму

"Облспоживспілка плату в бюджет за місяць не перераховувала, – прокоментувала директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова. – Ми, звичайно, зазнали великих втрат – близько 9 мільйонів… Але плата за землю не нараховувалася… 600 тисяч в місяць вони нам платять".

Поспілкувавшись із підприємцями з ринку, які орендують місця в облспоживспілки, стає очевидним, що вони нічого не чули про те, що облспоживспілка на час карантину звільнена від плати за оренду землі. Проте орендодавці попросили підприємців заплатити за оренду торгових місць. А ось пояснювати журналістам в споживспілці нічого не захотіли.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook