Волинська облспоживспілка судиться із Луцькрадою, вимагаючи скасувати рішення про припинення договору оренди на земельну ділянку, де розташований Завокзальний ринок.

Читайте також: Скандал на Центральному ринку у Луцьку: хто охоронятиме майно підприємців

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Нагадаємо, що у 2009 році Луцька міська рада вклала договір оренди із Волинською облспоживспілкою на територію площею понад 3,5 га, де розташований ринок Завокзальний. Договір передбачав користування ділянкою протягом 22 років, тобто до 2031 року. Проте, у травні 2018 міськрада припинила його дію в односторонньому порядку та передала земельну ділянку у постійне користування новоствореному КП "Луцькі ринки". Такі дії і оскаржують у Господарському суді представники облспоживспілки.

Представники Волинської облспоживспілки переконані, що не було жодних правових підстав для одностороннього припинення даного договору. У міській раді кажуть, що все законно.

Читайте також: Центральний ринок не перейде в обслуговування Волинської облспоживспілки

На засідання суду прийшли і підприємці, які займалися бізнесом на території Варшавського ринку, які повідомили журналістам, що Волинська облспоживспілка вже давно стала фірмою-прокладкою, а гроші, які вона отримувала фактично ні за що, давно повинні були наповнювати бюджет міста.

Судове засідання тривало понад 2 години, тож аби доопрацювати матеріали по даній справі, суддя оголосила перерву до 4 жовтня. 

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter