Вчора у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася зустріч представників спілок учасників АТО з радником заступника Глави Адміністрації Президента України Оленою Вербицькою, – інформує на сайті Спілки воїнів АТО Волині.

Під час зустрічі атовцями піднімалося ряд важливих питань, які потребують вирішення на державному рівні.

З поміж того, на порядку денному і створення Міністерства у справах ветеранів війни, а також Центрів надання допомоги ветеранам війни у регіонах. Завданням новоствореного міністерства буде забезпечення реабілітації учасників бойових дій, ведення обліку ветеранів війни, вирішення питань щодо забезпечення виконання соціальних гарантій.

Не залишилося поза увагою забезпечення атовців земельними ділянками. Шляхом його вирішення волинські атовці вважають відміну Постанови КМУ №413 від 7 червня 2017 р «Про питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними». в першу чергу має бути проведена інвентаризація земель у регіонах та переформатування Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Реформуванню мають підлягати і основні напрями діяльності з повною переатестацією усіх працівників і люстрацією некомпетентних керівників (як зразок МВС-поліція).

Нині на Волині гостро постала проблема забезпечення санаторно-курортними путівками інвалідів війни. Відповідно до чинного законодавства такими путівками забезпечує військкомат, а цю функцію необхідно передати Департаменту соціальної політики, а в подальшому Центрам допомоги ветеранам війни при Міністерстві у справах ветеранів війни, переконані ветерани АТО.

Порушувались питання надання державної субвенції для проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право.