Ось уже 24 роки поспіль у третю неділю червня в Україні на офіційному рівні відзначають День медичного працівника, хоча традиція вшановувати представників найвідповідальнішої з професій зародилася вже давно. 

Читайте також: На критикованому луцькими активістами заході зібрали більше півмільйона гривень для онкохворих дітей

Напередодні свята Депутати Волинської обласної ради пригадали, яким був їхній шлях у професію та з якими проблемами довелось стикнутись. 

Генеральний директор ТМО Любомлького і Шацького районів Володимир Дибель зізнається, що нині на запитання, коли саме вирішив стати лікарем складно відповісти, адже здається, що іншого шляху і бути не могло.

Усе його життя нерозривно пов’язане із медициною. Він пригадав, що в дитинстві захоплювався роботою працівника амбулаторії, куди частенько навідувався, аби послухати іторії. Тому, мабуть, саме тоді зародилася ідея стати лікарем.

Після того Володимир Дибель вступив до медичного училища і, навіть проходячи військову службу у армії, був начальником медчастини. Після служби в армії, вирішив вступити до Чернівецького державного медичного інституту. І у 1989 році, щойно отримавши диплом, прибув за направленням на Волинь, яка стала для нього рідною. Уже понад 3 десятиліття Володимир Дибель робить усе можливе аби медицина, особливо у ТМО Любомлького і Шацького районів, ставала якіснішою та доступнішою. 

Читайте також: Перинатальний центр у Луцьку запрацює уже восени

Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради Людмила Тимощук зазначила, що професію обрала ще у дитинстві.

Жінка поділилася тим, що в дитинстві збирала трави, про цілющу властивість яких їй розповідала бабуся. У Людмили навіть була імпровізована аптека, заходити до якої іншим було суворо заборонено. Крім цього, в дитинстві жінці увесь час кортіло довідатися, як же влаштований організм домашніх гусенят. Вони першими і потрапили на імпровізований "операційний стіл".

За словами депутатки, ці знання залишилися із нею назавжди, адже навіть навчаючись в університеті, клінічні дисципліни давалися дівчині найлегше. Після завершення навчання у Чернівецькому медичному інституті розпочала свій трудовий шлях у Ківерцівській центральній районній лікарні. Вона – лікар акушер-гінеколог тож щодня зустрічається із найбільшою радістю, адже завдяки її роботі на світ з’являється найдорожчий скарб кожної сім’ї. Від цього і відповідальність удвічі більша.

Людмила Тимощук зазначає, що за роки практики траплялися ситуації, які вплинули на неї і як на лікаря, і як на людину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter