Гуманітарна допомога із Сполучених Штатів Америки прибула на Волинь. Завдяки спільній роботі народних депутатів та медиків дітлахи із чотирьох областей України зможуть безкоштовно отримати якісну медичну допомогу.

Читайте також: Листоношам спеціально занижують зарплати та змушують продавати людям продукти

У цих коробках медикаменти для обласних дитячих лікарень. Від звичайних шприців – до дороговартісних ліків та хірургічного обладнання. Координатор проекту розповідає, що спочатку були проблеми із доставкою допомоги, однак завдяки сприянню народних депутатів обласні дитячі лікарні тепер будуть забезпечені медикаментами та обладнанням.

Уся гуманітарна допомога буде розподілена для чотирьох українських областей. Серед який і Волинь. Головний лікар обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко зазначив, що для лікарні, це уже не перша допомога з-за океану.

Читайте також: Повідомили, чому молодь з Волині виїжджає за кордон і не повертається (відео)

Значних зусиль доклали і народні депутати для того, аби волинські дітлахи у разі потреби могли отримувати якісну медичну допомогу. Ірина Констанкевич зазначила, що наразі українська медицина не в найкращому стані, тому потрібно хоч якимось чином її підтримувати.

Наразі виділити кошти на ті ж ліки із обласної скарбниці неможливо. Бюджет заблокований очільником ОДА Олександром Савченком. Тому дуже добре, що закордонні партнери у разі чого завжди готові допомогти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook