В київському аеропорту "Бориспіль" відбулася урочиста зустріч національної збірної Invictus Games, яка повернулася із міжнародних змагань "Ігри нескорених" з Австралії. Серед учасників, які виступали у складі національної збірної, було і троє волинян – Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Василь Омельченко.

Читайте також: Волиняни здобули більше половини золотих медалей для України на "Іграх Нескорених"

Загалом збірна України здобула 20 медалей – 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзових.

Василь Омельченко – ветеран АТО, брав участь в операціях на території Донецької та Луганської областей в 2014 році. У 2014 році отримав важку контузію під час бойових дій під Красногорівкою. Під час лікування у харківському госпіталі вступив до Харківської академії сухопутних військ на спеціальність інженер-механік. У спорт Василя привів Олег Зимніков минулорічний учасник "Ігор нескорених". Вперше бере участь у стрибках в довжину та біг на 400 метрів. Успішно пройшов відбір до національної збірної "Нескорених".

Василь виборов дві нагороди для збірної України – "золото" у забігу на 400 метрів та срібло у стрибках у довжину. 

Забіг на 400 метрів серед чоловіків у категорії IT7 бігли два українця – Шинкарук Віктор та Василь Омельченко. Нажаль, Віктору Шинкаруку не вистачило кількох секунд до призового місця і він п'ятий.

Поїздку волинян на зустріч національної збірної Invictus Games оплатив фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте також: Україна здобула 20 медалей на "Іграх Нескорених"

Додамо, лучанка Майя Москвич тріумфально виступила на "Іграх нескорених-2018" у Сіднеї, здобувши дві золоті медалі у стрільбі з лука – у персональній та командній першостях. 

Богдан виступав за Львівщину. У змаганні плавців він здобув дві нагороди – "срібло" на дистанції 50 метрів і "бронзу" на стометрівці. Загалом же ковельчанину вдалося зібрати повний комплект нагород – золоту медаль, якої бракувало, він виборов у змаганнях з бігу на дистанції 1500 метрів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter