Протягом двох днів 28-29 квітня фермерське господарство "Лілі-Лайн", яке є власником тюльпанової плантації, організувало тут день відкритих дверей. Усі охочі змогли вдосталь пофотографуватися у неймовірній красі, помилуватися розмаїттям сортів, а також придбати найрізноманітнішу квіткову продукцію. Відвідувачі уже встигли назвати цю територію "Волинською Голландією".

Читайте також: Ірина Констанкевич разом із маневичанами висадила алею троянд

Те, що відлік гостей піде на тисячі, організатори зрозуміли вже першого дня. Ще б пак – це єдине таке місце на Волині, де у відкритому ґрунті вирощують понад дві сотні сортів тюльпанів. За словами головного агронома підприємства Тетяни Пашковської, зараз тут росте три мільйони рослин. Сорти підбирали такі, які б максимально комфортно почували себе у волинському кліматі. Увесь посадковий матеріал свого часу закупили у Голландії. І як свідчить практика, не прогадали з його якістю, передає "Волинь нова".

Уже протягом трьох років колись занедбане поле радує барвами та пахощами весняних квітів. Щоправда, їх краса буде нетривалою: уже найближчим часом цвіт зріжуть, адже таким чином краще розвиватиметься цибулина рослини. Згодом саме цей матеріал піде на продаж в усі куточки України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter