22 вересня на 25 Форумі видавців у Львові письменники з Волині Володимир Лис та Надія Гуменюк представили свої нові книжки "Стара холєра" і "Дожити до весни". Презентація відбулась у Львівській обласній науковій бібліотеці.

Читайте також: Бібліотека Євгена Сверстюка зберігатиметься у Луцьку

"Дорогою на Фестиваль української новели імені Коцюбинського у 2015 році я почув пісню "Гей-гоп Європа, баба хоче хлопа, а стара холера хоче кавалєра". Вирішив, що треба щось написати. Мені почало крутитись в голові і навесні минулого року я придумав сюжет роману "Стара холера" і приступив до написання, – розповів Володимир Лис.

Тема роману про те, що жодна людина не може засуджувати іншу, для автора вона стала актуальною. Роман написаний у вигляді щоденника.

"Головний герой роману – Адам Тихіський, який все життя пас худобу. А таке прізвисько отримав, бо був дуже тихий. Але потім пристав до компанії хуліганів. Тоді вони захотіли його одружити , але не просто одружити , а з Євою, а Єва є в селі одна і це перша красуня на селі. Тому роман описує їхню історію зближення. Трохи додав гумору, бо одружувались вони вже в старшому віці".

Читайте також: Українська книга увійшла до списку найкращої літератури Європи

Волинська письменниця Надія Гуменюк також презентувала свій новий роман "Дожити до весни".

"В книжці "Дожити до весни" я описала три захопливі історії про кохання і зраду, любов і ненависть, надію і випробування, що туго вплетені в суспільні реалії України. Це сюжет однієї жіночої долі, дуже непростої, непередбачуваної, сповненої таємниць, із карколомними поворотами. Лейтмотивом усього роману є сповідь червоної скрипки, що мандрувала з Парижа на Волинь і стала своєрідним свідком як історичних подій впродовж двох століть, так і особистих людських злетів та падінь".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter