Колектив шахти №10 "Нововолинська" сьогодні влаштував мітинг під стінами Верховної Ради з вимогою включити до держбюджету-2018 кошти, достатні для фінансування будівництва копальні.

Читайте також: В Києві пройшов марш трансгендерів: що вимагають шість мітингувальників (відео)

50 шахтарів та помічник народного депутата Ігоря Гузя Валерій Мних приїхали до столиці, пише Буг.

У парламенті в цей час йде засідання, під час якого розглядають проект бюджету на 2018 рік. Як відомо, на шахту №10 передбачено лише 25 мільйонів гривень. Цих коштів буде недостатньо навіть для підтримки життєдіяльності копальні та на зарплати працівникам.

Колектив розклав плакат шахти на асфальті та грюкає касками.

Для того, щоб можна було говорити про подальше будівництво вугільного підприємства, необхідно передбачити мінімум 100 тисяч гривень у держбюджеті.

Читайте також: Під ВР зібралися сотні активістів, які вимагають новий закон про вибори

До мітингувальників виходив народний депутат Ігор Гузь, який сьогодні буде просити збільшити кошти, передбачені на шахту №10 "Нововолинська".

"Для того, щоб можна було говорити про подальше будівництво шахти, необхідно передбачити мінімум 100 тисяч гривень у держбюджеті", – говорить помічник нардепа Валерій Мних.

Окрім того, він повідомив, що колективу не виплачено заробітну плату частково за липень, а також за серпень та вересень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter