Перші поліцейські офіцери громад у Волинській області отримали 25 нових службових автомобілів марки Renault Duster. Офіційне вручення ключів від автівок відбулося сьогодні, 11 червня, на Київському Майдані, у Луцьку.

Читайте також: На Волині звільнять очільників шести медзакладів

Перед урочистим врученням ключів від нових автомобілів місцевим "шерифам" голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів про реалізацію проекту та обов'язки поліцейського громади.

"Сьогодні ми втілюємо в практичну площину проект, який розпочався якийсь час тому. Тоді ми вперше вирішили спробувати, як працюватиме поліцейський офіцер громади. Сотні найвіддаленіших сіл не були охоплені роботою поліції, мільйони людей бачили поліцейського у кращому випадку раз на декілька місяців, а то й і пів року. Але у зв'язку з децентралізацією на сьогодні 207 територіальних громад, а це два мільйони населення, отримали своїх поліцейських. І Волинська область теж вливається у ці ряди: у 25 об'єднаних громадах працюватиме 30 поліцейських, які сьогодні отримають автомобілі повністю обладнані усім необхідним, зокрема, засобами стеження за ситуацією. Кожен громадянин може звернутися до поліцейського з приводу впалого на автомобіль чи дах дерева, або витягнути з багнюки автівку. Офіцер громади – це універсальний поліцейський, який має служити на території громади, його мають знати усі жителі населених пунктів, які входять до цієї тергромади", – зазначив Ігор Клименко.

За словами очільника нацполіції, закуплені цьогоріч з держбюджету автомобілі мають високу прохідність з огляду на наші дороги, точніше наше бездоріжжя.

"І в сніг, і дощ поліцейський зможе прибути на виклик або допомогу. Саме на цих офіцерів з першого липня лягає питання розкриття злочинів, вони будуть першими прибувати на місце злочину та займатимуться профілактикою злочинів на території. Крім того, відповідно до меморандуму, який підписали керівники ОТГ з головним управління нацполіції, надіємося на допомогу громади. Загальними зусиллями ми зможемо не лише побороти злочинність на місцях, а й забезпечити кожному громадянину безпеку", – розповів керівник нацполіції.

Крім того, він зазначив, що поліцейський буде першим помічником для керівника громади. 

"Ми відібрали цих хлопців спільно з вами із сотень кандидатів. Вони пройшли ретельний відбір, навчання по спеціалізації та стажування у Дніпропетровській області. На сьогодні, це – ті люди, які пройшли всі іспити і готові до виконання поліцейських функцій на території громади", – резюмував Ігор Клименко.

Читайте також: Мінрегіон оприлюднив проект поділу Волинської області на чотири райони (карта)

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, під час свого виступу, висловила сподівання на продовження таких гарних проектів.

"Сьогодні всі волиняни тішаться цієї непересічною подією. У мене всі цікавилися, кому ж будуть надані ці автомобілі. Всі переживають за свої громади. Сподіваюся, що ці гарні проекти матимуть продовження. Вітаю поліцейських громад, адже на них лягає велика відповідальність. Дякую, що обрали Волинь, як один із пілотних проектів", – зазначила Ірина Вахович.

Опісля відбулося офіційне вручення ключі від автомобілів. Їх отримали керівники та поліцейські територіальних громад.

На урочистому врученні також були присутні заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, керівник Управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень та керівництво області.

Зазначимо, що передача автомобілів пройшла у рамках реалізації проекту "Поліцейський офіцер громади", до реалізації якого однією з перших долучилася Волинська область. Нині на території регіону працюють вже 30 офіцерів громад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook