Майстер спорту України Міжнародного класу з веслування на байдарках та каное Юрій Вандюк та два Майстра спорту України Міжнародного класу з легкої атлетики Ірина Климець та Олена Собчук – віднині власники житла у Луцьку.

Читайте також: Волинянка посіла четверте місце на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Ордери на квартири в сучасній новобудові на вулиці Арцеулова, 1а вони отримали сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня фізичної культури та спорту, повідомляє Луцька міська рада.

Документи їм вручили радник міського голови Луцької міської ради Ігор Поліщук, голова обласної ради Ірина Вахович та радник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Бизов.

"Вітаю усіх, хто має відношення до спорту, із професійним святом, – звернувся до присутніх Ігор Поліщук. – Хочу подякувати нашим спортсменам, які щодня працюють над собою, щоб прославляти наше місто, область та Україну на міжнародній спортивній арені. Хочу подякувати усім тренерам, а особливо тим, які займаються з дітками та молоддю. Сьогодні дуже важливо якомога більше людей залучати до здорового способу життя, до занять спортом, щоб формувати у них правильні риси характеру, такі як наполегливість, бажання працювати над собою, ставити собі мету та досягати її. Луцька міська рада одним із своїх пріоритетів визначила розвиток спорту в нашому місті. Необхідно працювати, щоб наше місто голосно звучало на спортивній арені України та світу".

Радник міського голови вручив лучанам, які внесли вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в Луцьку, подяки міського голови.

Далі ж відбулась головна подія, героями якої стали спортсмени-олімпійці.

"Ніби стою на найвищій сходинці Олімпійського п’єдесталу", – каже власниця нової квартири Ірина Климець, описуючи свої емоції.

"Отримати власне житло – це одна з головних цілей у житті, а отримати житло в подарунок – це мрія кожної людини. Напередодні Олімпійських ігор – це надзвичайний мотиватор для мене, щоб в подальшому займатися спортом та представляти Луцьк, Волинь та Україну на чемпіонатах світу та Олімпіаді", – говорить метальниця молота.

Вона подякувала міській владі та усім, хто долучився та посприяв, щоб спортсмени отримали свої квадратні метри нерухомості. Окремо також відзначила вклад тренерів, які щоденно працюють з ними.

Не скупились на слова вдячності й колеги Ірини. Сім’я спортсменів Собчуків та Юрій Вандюк закликали молодь займатися спортом та прославляти наше місто на цілий світ.

Уже за два тижні своє житло отримає й інший луцький олімпієць Іван Бандзерук. На цьому наголосив Ігор Поліщук. Він також зазначив, що в попередні роки місто придбало квартири для Марії Повх та Яни Біломоїної.

Читайте також: Волинянам вручили "президентські" нагороди

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook