З настанням весни та сходженням снігового покриву – періодом, коли розмерзся верхній шар ґрунту, достатня кількість води для роботи мотопомп, що теоретично збільшує можливість незаконного видобутку бурштину, – у лісах Волині посилюються заходи безпеки.

Читайте також: На Волині нацгвардійці охоронятимуть бурштин

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Зокрема Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства та підпорядковані йому підприємствами з урахуванням досвіду минулого року розробили оперативний план дій щодо попередження незаконного видобутку бурштину, створили додаткові групи для патрулювання та охорони лісу з числа працівників державної лісової охорони.

Крім того, направили відношення до Головного управління національної поліції у Волинській області про залучення до групи оперативного реагування їхнього працівника.

До охорони лісів у Маневицькому та Любешівському р-нах (саме ці території перебувають у найбільшій зоні ризику) залучили додаткові підрозділи Національної гвардії України. Розробили порядок взаємодії різних підрозділів правоохоронних органів щодо недопущення випадків нелегального видобутку бурштину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter