Начальник господарсько-земельного відділу виконавчого комітету Устилузької міської ради, яка вимагала 500 доларів за сприяння в укладенні договору оренди нежитлового приміщення, отримала покарання у виді штрафу 10 тисяч 200 гривень.

Читайте також: Волинського митника, який розповів про корупційні схеми на митниці, звільнили

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 5 червня, пише Інофрмаційне агенство "Волинські новини".

Як вдалося встановити під час судового засідання, з середини січня по 4 квітня 2018 року начальник господарсько-земельного відділу виконавчого комітету Устилузької міської ради, Володимир-Волинського району, Волинської області (Устилузької об’єднаної міської територіальної громади) шляхом умовлянь підбурювала громадянина до передачі їй грошових коштів в сумі 500 доларів США, аби в подальшому надати їх як неправомірну вигоду службовим особам, а саме – членам виконавчого комітету Устилузької міської ради (Устилузької об’єднаної міської територіальної громади), щоб ті посприяли у наданні в оренду нежитлового приміщення господарської будівлі.

Так, 4 квітня під час зустрічі з громадянином, яка відбувалася в приміщенні кафе "Гранд", що розташоване на вулиці Володимирська, 17 в Устилузі, отримала від останнього неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за сприяння у наданні в оренду нежитлового приміщення господарської будівлі, розміщеного за адресою: Волинська область, Володимир-Волинський район, м. Устилуг, вул. Б.Хмельницького, 49, яке перебуває на балансі вказаного органу місцевого самоврядування, шляхом прийняття на засіданні виконавчого комітету рішення про передачу в оренду зазначеного майна комунальної власності.

Читайте також: На Волині на хабарі "погоріли" співробітники митниці

Однак обвинувачена була викрита працівниками поліції. Свою вину жінка визнала повністю та не оспорювала фактичних обставин злочину.

Відтак, суд визнав її винною та призначив покарання у виді штрафу розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter