Головний продавець контрафактного алкоголю в області і водночас депутат та голова фракції "Солідарність" у Луцькій міській раді Петро Нестерук відкупився від волинських податківців за 20 тисяч гривень. 

Про це стало відомо під час судового засідання щодо арешту рахунків фірми "Полісся-Трейд", йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте також: Волинський депутат замість співпраці з правоохоронцями скиглить про політичні переслідування

Представники ДФС змушені вимагати арешту рахунків "Полісся-Трейд" оскільки депутат Петро Нестерук не дозволяє провести обшуки на складах свого підприємства. Рішення про проведення фактичних перевірок було ухвалено після низки публікацій у ЗМІ щодо фактів продажу вина за цінами, що не відповідають визначеним нормативними документами.

Адвокат фірми Павло Черніка під час судового засідання 11 квітня запропонував зупинити розгляд справи, аргументуючи тим, що 20 квітня має розглядатися скарга підприємства на податківців, які хотіли обшукати фірму Петра Нестерука. Якщо скарга від "Полісся-Трейд" буде задоволена, то потреби арештовувати рахунки підприємства не буде, мотивував Черніка.

Читайте також: На Волині перевіряють продаж підробленого алкоголю

Нагадаємо, що за обшуки на складах податківці взялися після того, як журналісти здійснили низку закупок у магазинах "Полісся-Трейд". Зокрема, вдалося придбати кілька пляшок горілки, акцизи яких виявилися підробленими. З цього приводу було порушене кримінальне провадження і навіть вилучили велику партію горілки з підозрілими акцизами. Проте суд цю горілку повернув власнику.

На судовому засіданні 11 квітня стало відомо, що подібні порушення виявляли не лише журналісти, а і фіскали. Зокрема, податківці теж купували підозрілий алкоголь у магазинах "Гроно", що належать Петру Нестеруку. Навіть штрафували депутата. До слова, штрафи обранець громади повністю визнавав і справно сплачував: двічі по десять тисяч гривень.

Читайте також: Узаконений фальсифікат: У депутата Нестерука виявили нові марки алкоголю з фальшивими акцизами

"У 2017 році було здійснено виходи на перевірки, у результаті яких було складено акти про результати фактичних перевірок. А саме: від 30 березня 2017 року та 10 квітня того ж року. Вказаними актами було встановлено порушення платником вимог чинного законодавства у сфері виробництва алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, реалізація алкогольних напоїв. Платником було сплачено вказані штрафи до бюджету, що свідчить про визнання платником факту вказаних порушень. Було винесено два рішення про застосування фінансових санкцій по 10 тисяч гривень", – розповідає представник ДФС Волині Наталія Філюк.

"Ось так за 20 тисяч гривень Петро Неструк отримав індульгенцію за торгівлю алкоголем без державних акцизів", – йдеться у сюжеті.

Натомість вчора, 11 квітня, суддя так і не виніс рішення з приводу арештів рахунків "Полісся-Трейд", але і не задовольнив клопотання представника підприємства про зупинення справи. У судовому засіданні оголосили перерву до 16 квітня.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter