21 січня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко представив у суді нові докази у справі екс-нардепа від Волині Миколи Мартиненка.

Читайте також: Екс-нардепу від Волині САП вручила остаточну підозру

Крім навчання доньки за кордоном, Микола Мартиненко перераховував кошти на медичні послуги для родичів, а також відпочинок колишньої дружини та іншої доньки у Європі, пише Центр протидії корупції.

Ці гроші надходили на рахунки компанії Bradcrest, бенефіціарним власником якої є екс-нардеп, у вигляді відкатів від фірм-прокладок, через які виводили кошти із двох держпідприємств Схід ГЗК та Енергоатом. Загалом через організовані екс-нардепом та його спільниками схеми розікрали майже 700 млн грн.

Сьогодні суд завершив дослідження доказів, наданих на флешці прокуратурою Швейцарії.

Прокурор Скибенко представив документ – лист від доньки Мартиненка, що надійшов у приймальню колишнього депутата. Лист починався "Privet Papik", у ньому Анна Мартиненко просила оплатити її навчання в Лондоні.

Згодом права рука Мартиненка Павло Скаленко зв’язався із топ-менеджером Skoda j.s. і ці кошти перерахували.

Прокурор Скибенко перераховував також переводи коштів на рахунок Ірини Свєшнікової – матері однієї із чотирьох доньок Мартиненка Софії. Ці гроші використовувались на оренду житла в Європі та на туристичні послуги.

Скибенко перераховав виписки про перекази на вказаний рахунок компанією Skoda на загальну суму в 1.65 млн євро.

Довіреність, видана номінальним власником Bradcrest Едгаром Діасом Павлу Скаленку – "правій руці" Мартиненка. Діас доручає Скаленку проводити всі операції від імені Bradcrest, відкривати рахунки через банк Hottinger і так далі.

Читайте також: "Поки без Швейцарії": Нардепу Мартиненку суд заборонив покидати країну. ВІДЕО

"Достовірність наданих матеріалів з флешки можна буде перевірити під час допиту банківських працівників. Ніяких печаток для засвідчення цих документів законами Швейцарії не передбачено", – зазначив прокурор Скибенко після завершення дослідження наданих прокуратурою Швейцарії доказів.

Під час засідання адвокати Мартиненка просили суд визнати недопустимими доказами матеріали, вилучені під час обшуку у адвоката Керезя, який, за словами Давида Жванії, управляв його спільним із Мартиненком бізнесом.

Прокурор САП cказав, що законність дій НАБУ вже підтверджена іншими ухвалами судів. Під час обшуку не було надано доказів, що Керезь є адвокатом.

Суд вирішив відмовити адвокатам Мартиненка.

Законність зібраних доказів оцінять під час ухвалення вироку – уже в нарадчій кімнаті.

Наступне засідання відбудеться 24 січняо 15.00.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter