Лікар-уролог Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання, завідувач Центром ендоурології та трансплантації нирки Максим Овечко очолив Центр трансплантології Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook.

Читайте також: Депутат Волинської облради очолив центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні

"Кожна людина, яка потребує донорського органу, має його отримати в Україні! Саме з такою метою ми відкрили. Очолив його Максим Овечко, який із командою спеціалістів у лікарні вже успішно пересадив родинну нирку. Раніше він керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019-го року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. Усього за кілька місяців так було пересаджено два серця та три нирки, ще чотири трансплантували від родичів", – йдеться в длписі.

У закладі зазначають, що новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також триває підготовка до пересадження підшлункової залози та печінки. Нині в "листі очікування" уже перебуває майже сотня пацієнтів, а Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до "пілотного проекту" МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну потужність.

Читайте також: "Рішення далося непросто": керівник провідного медзакладу Волині звільнився з посади

"Сподіваємося, це станеться найближчим часом, адже щодня нам телефонують львів’яни та жителі області, які потребують донорських органів. Для них – це єдиний шанс на повноцінне життя. І ми хочемо його подарувати", – зазначають у медзакладі.

Нагадаємо, що нещодавно судинний хірург Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання, депутат Волинської обласної ради Олександр Голуб очолив Центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. 

Раніше головний лікар Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання Олег Самчук звільнився з посади. Він очолив Львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. 

Районна лікарня Ковеля МТМО прославилася на всю Україну проведенням унікальної трансплантації нирки. Це була родинна операція – від мами до сина. Особливість хірургічного втручання в тому, що донорський орган наші хірурги взяли лапароскопічно – через маленький розріз. Це мінімальна шкоди для здоров’я донора.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook