У Львівському медичному університеті ім. Данила Галицького створили кафедру транслантології. Вона функціонуватиме на базі міської клінічної лікарні швидкої допомоги. 

Читайте також: Без єдиного розрізу: лікар з Волині провів унікальну операцію 80-річній жінці у Львові

"Вперше на Західній Україні створено кафедру хірургії та транслантології! Новостворена кафедра стала частиною факультету післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького та функціонуватиме на базі нашої лікарні. Її робота, без сумніву, вплине на розвиток медичної галузі в Україні", – йдеться у повідомленні лікарні швидкої допомоги міста Львова у Facebook.

Зазначено, що ініціатором створення цієї кафедри став директор лікарні швидкої допомоги волинянин Олег Самчук, а очолив кафедру кандидат медичних наук, доцент Олександр Щур.

Читайте також: Волинський лікар керуватиме новоствореним Центром трансплантології у Львові (фото)

"Навчання на кафедрі хірургії та трансплантології ФПДО міститиме велику кількість новітніх курсів. Ще раз вітаємо колектив кафедри хірургії та трансплантології факультету післядипломної освіти! Бажаємо продуктивної роботи! Адже пересадка органів має бути доступною всім українцям в усіх регіонах", – зазначили у лікарні. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook