Міністерство освіти і науки цього понеділка рекомендувало закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули раніше – з 15 до 30 жовтня включно. Але заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Так як цей документ носить рекомендаційний характер, кожен заклад освіти Любешівщини самостійно приймав рішення щодо запровадження змін у структуру навчального року. 

Читайте також: ВНУ йде на карантин та переходить на дистанційне навчання

Про це повідомили начальники відділу освіти УГП Любешівської селищної ради Василь Кух і відділу освіти, молоді та спорту Любешівської РДА Неля Свищ, пише Любешівська газета "Нове життя".

На передчасні осінні канікули по п’яти сільрадах району жодна школа не прийняла такого рішення, тобто всі продовжують працювати за попереднім планом.

По ОТГ лише 8 закладів прийняли рішення піти раніше на канікули, а Любешівський ліцей повністю перейшов на дистанційну форму навчання до 22 жовтня. Далі тут будуть, як і планували раніше, канікули – по 30 жовтня.

Директор Любешівського технічного фахового коледжу ЛНТУ Анатолій Хомич повідомив, що від Міністерства освіти і науки України і їм цього понеділка надійшов лист із рекомендацією тимчасово запровадити дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Відповідно, їхні іногородні вихованці у цей період не проживатимуть у гуртожитку.  

Читайте також: У районі на Волині ще два класи пішли на самоізоляцію через коронавірус

На даний час ситуація щодо коронавірусу наступна: впродовж останньої доби у Любешівському районі зареєстровано 4 випадки захворювання на COVID-19: 2 – смт Любешів, 2 – с. Зарудчі. Надійшов 1 негативний результат у жительки с. Зарудчі та повідомлення про підозру на COVID-19 у 13 жителів району: 8 – смт Любешів, 2 – с. Велика Глуша, 1 – с. Великий Курінь, 1 – с. Зарудчі, 2 – с.Люб’язь, повідомляють у Любешівській РДА.

Загалом, станом на сьогодні, 14 жовтня, в районі зареєстровано 320 випадків захворювання на COVID-19, які підтверджені лабораторно методом ПЛР. Одужало 268 осіб. 6 випадків завершилися летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook