Сім’я колишнього заступника начальника управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю у Волинській області, а нині співробітника Управління захисту економіки Володимира Сюйви вражає своїми статками.

Читайте також: "Совісний" луцький депутат отримав подарунок за півмільйона гривень

Від так, чиновник володіє статусною іномаркою "BMW X5", будинком на 385 квадратів та має кілька земельних ділянок у передмісті Луцька.

Відповідна інформація вказана в електронних деклараціях поліцейського за останні роки. Тож центр журналістських розслідувань "Сила правди" з’ясовував звідки у чоловіка з’явилося таке майно, передає "Громадське".

АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ І 18 РОКІВ В ПОЛІЦІЇ

Володимир Сюйва "крутиться" в органах внутрішніх справ ще з кінця 90-х. Практично всю свою кар’єру поліцейський і присвятив ДСБЕЗ.

У 2008-2011 роках оперуповноважений займається напрямком захисту бюджетних коштів обласного управління ДСБЕЗ на Волині.

У серпні 2011 року посадовець стає заступником начальника управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Управління МВС у Волинській області.  Після перетворення міліції в поліцію Володимир Сюйва продовжив роботу в уже перейменованому Управлінні захисту економіки у Волинській області на посаді заступника начальника одного з відділів. Натомість дружина поліцейського Інна Сюйва працює звичайною медсестрою в Луцькій центральній районній лікарні.

Читайте також: Депутат Волиньради живе на утриманні у дітей в будинку площею 12 квадратних метрів

ДОХОДИ І ПРЕМІАЛЬНА РОБОТА

Судячи із декларацій про майно і доходи, під час роботи у Державній службі по боротьбі з економічною злочинністю, а потім в Управлінні захисту економіки Володимир Сюйва та його сім’я живе переважно лише на зарплату.

Окрім зарплати Сюйви мали невеликі доходи від продажу майна, проценти у банку.

Зокрема, як повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції, із вересня 2016 року йому щомісяця нараховують премію. При розмірі посадового окладу разом із окладом за спеціальним званням та надбавкою за стаж служби у 7280 гривень чоловік отримує від 5 до 9,5 тисяч гривень премії на місяць. Таким чином щомісячно його заробіток становить 12-18 тисяч гривень.

"BMW X5" І БУДИНОК НА 385 КВАДРАТІВ

У своїх деклараціях про майно і доходи за 2011 рік Володимир Сюйва та члени його сім’ї вказують дві земельні ділянки площами 34 та 24 сотки, будинок на 99,4 кв. м. та два авто: "Mercedes-Benz E250" 1994 року випуску – в поліцейського та "BMW 320" 2003 року випуску – у дружини. У 2012 році – двоповерховий будинок на 385 квадратних метрів у селі Новостав Луцького району.  Будинок належить дружині Інні Сюйві і зведений на ділянці площею у 24 сотки. Ще 20 соток сусідніх із маєтком належать тещі поліцейського, матері Інни Сюйви Надії Гергало.

У березні цього року весь будинок із землею за договором дарування переписали на Надію Гергало.

Читайте також: Відсутність готівки, стару "Таврію" та землю задекларував голова Камінь-Каширської РДА

У декларації за 2013 рік замість ділянки площею 34 сотки у Володимира Сюйви з’явилася ділянка на 22 сотки та нове авто: "BMW X5" 2005 року випуску. У 2014 році – перші заощадження на рахунках у "ПриватБанку": 50 тисяч гривень.

У першій електронній декларації за 2015 рік Володимир Сюйва замість однієї ділянки на 22 сотки вказує дві ділянки у передмісті Луцька: 12 соток у сусідньому із Луцьком селі Рованці та 10 соток у селі Тарасове.

Тут таки задекларована і вартість статусної "BMW X5" – майже 60 тисяч гривень. У цьому ж документі зростають і заощадження поліцейського: 93 тисячі гривень у банку, 50 тисяч гривень та 10 тисяч доларів – готівкою.

І уже в останній декларації за 2017 рік у документі Володимира Сюйви з’являється квартира в гуртожитку у будинку на проспекті Соборності, 3 у Луцьку. Заощадження ще зростають: 190 тисяч гривень у банку, 80 тисяч гривень та 10 тисяч доларів – готівкою.

У тещі поліцейського Надії Гергало, окрім старенького будиночка на 43 кв. м. в Боратині є ще 1,5 гектара землі, які здані в оренду волинському бізнесмену Степану Москвичу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter