Депутати Волинської обласної ради на допитах в СБУ. Мало не щодня когось з обранців допитують як свідків за порушеними кримінальними провадженнями за самоправство, службову недбалість, а відтак і… державну зраду.

Читайте також: Депутати Волиньради звернулись до губернатора Савченка з вимогою припинити блокувати бюджет області (відео)

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

Депутати дивуються такій надмірній увазі служби безпеки до їхніх персон і стверджують – що це спланована акція яку розгорнули правоохоронці за вказівкою президента.

З самого ранку до будівлі служби безпеки України у Волинській області вкотре прибув депутат облради, голова постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Василь Столяр. Напередодні обранця попередили про зустріч із слідчим, проте причину не назвали, тож у депутата є лише певні здогадки.

Година розмови зі слідчим, і ось депутат облради виходить із будівлі СБУ.

"По заяві Слабенка, Слабенко написав, шо вбачаєте в моїх діях як директора природресурса державну зраду, і превищення моїх повноважень, на його думку так і от слідчий допитував. Зараз будемо розбиратись", – розповідає Василь Столяр.

Нагадаємо, Сергій Слабенко – теж депутат Волинської обласної ради, член постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.  За словами Василя Столяра, Сергій Слабенко має особисту неприязнь до нього, тож це і могло стати причиною подачі заяви до СБУ. Василь Столяр наразі надасть усі необхідні документи, і буде доводити – заява від Сергія Слабенка, чистої води наклеп. Проте, Василь Столяр не єдиний, кого сьогодні викликали на допити. На 11 годину до будівлі служби безпеки прибула Галина Йовик, вона є членом постійної депутатської комісії з питань освіти.

"Мені зателефонували, по телефону попросили прийти на розмову. – причини не сказали? – причину сказали тільки те що ведеться кримінальне провадження, і оскільки я член комісії по освіті то хочуть поговорити по освіті", – каже Галина Йовик

Читайте також: Волинський депутат звернувся до прокуратури щодо перевищення повноважень голови ОДА Савченком

Впродовж години допиту, Галину Йовик запитували про роботу в комісії, депутат стверджує – їй інкримінують недотримання дисципліни.

"Мені сказали що я не буваю присутньою на комісії і не брала участі у голосуванні хоча я не памятаю такого шоб я не була присутньою на комісії, я відмовилась давати будь–які свідчення без адвоката, і мені виписали повістку знову ж таки на понеділок, де я маю прибути з адвокатом і давати свідчення по даній справі", – розповідає жінка.

Депутати стверджують – допити та обшуки – це прямий тиск на обранців громади, придушення їхньої діяльності, і все це йде від очільника президентської вертикалі на Волині Олександра Савченка.  А той виконує вказівку від свого роботодаваця– президента україни

"Тільки що я написав звернення на прокурора області щодо перевищення повноважень очільника держадміністрації Савченка, який своїм розпорядженням зупинив дію обласного бюджету", – розповів Олександр Омельчук депутат Волинської обласної ради

"Він не розбудовує Волинську область, а руйнує її, те саме і по Волиньприродресурсу, і по Волиньторфу і по інших підприємствах", – каже депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter