У Волинській області під сміттєзвалищами знаходяться близько 483 га земель, на яких накопичено  майже 3 млн.тонн сміття. Із 551 місць видалення відходів паспортизовано лише 22 % та 39% мають оформлені державні акти на земельні ділянки або договори оренди землі. Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитро Новохацькийпід час звіту про діяльність очолюваної ним структури на засіданні комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

"У 2017 році розглянуто та зареєстровано 157 декларацію про відходи та 5 реєстрових карток об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів.
Ведеться постійний моніторинг електронного сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ». В поточному році надійшло 40 звернень громадян щодо виявлення стихійних сміттєзвалищ, з них 8 знаходиться на виконанні, на решту звернень відредаговано та силами місцевих органів самоврядування сміттєзвалища ліквідовано", - розповів Дмитро Новохацький. Він закликає волинян бутит більш активними та повідомляти про несанкціоновані смітники правоохоронцям та місцевим органам влади.

Чиновник пропонує активізувати діяльність щодо запровадження в побуті волинян  сортування сміття. Остаточно вирішити проблему відходів, на думку пана Новохацького можна, побудувавши в області сміттєпереробний комплекс.
 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter