Проаналізувавши інфекційну захворюваність Волинський  обласний  лабораторний  центр інформує, що сьогодні Україна фактично являє собою суцільне вогнище кору (з початку року зареєстровано понад 58 тис. випадків), продовжують реєструватися випадки дифтерії (23 – зареєстрованих). Про це йдеться на сайті ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України".

Читайте також: Стало відомо про стан маленького хлопчика з Волині, батьки якого отруїлись невідомою речовиною (фото)

Тому кожному з нас бажано перевірити свій імунний статус щодо небезпечних хвороб, визначити напруженість імунітету проти кору, краснухи  та дифтерії (антитіла класу G-Ig G).

Дані дослідження лікарі-епідеміологи лабораторного центру рекомендують наступному колу осіб: тим хто не знає свого вакцинального статусу до дифтерії, кору та краснухи, для подальшого визначення кратності введення вакцин; щеплені діти, котрі вакциновані з порушенням Календаря; вагітні, які були в контакті з хворими на кір, краснуху чи дифтерію; жінки, які планують свою вагітність і не хворіли на кір, краснуху; ооби, котрі мають часті відрядження, в т.ч. за кордон; працівники аптечних мереж; медичні працівники первинної ланки, котрі працюють у вогнищах інфекційних захворювань.

Щоб отримати адекватні результати аналізів лікар-вірусолог лабораторного центру радить  дотримуватись  певних умов. За 6-12 годин до забору крові потрібно відмовитись від їжі, алкоголю, паління, ліків, великої кількості  води.

Читайте також: Жінку з Волині, яка разом з чоловіком отруїлися сурогатом – готують до виписки

Дане дослідження проводить вірусологічна лабораторія ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України", яка оснащена високотехнологічним обладнанням і гарантує високу якість результатів, по ціновій політиці є доступною і конкурентною:

– визначення стану напруженості імунітету до дифтерії (виявлення  антитіл  класу G) – коштує 205 грн. 00 коп.

–   визначення стану напруженості імунітету  до кору та краснухи  (виявлення  антитіл  класу G) – коштує 90 грн. 00 коп.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook