Поблизу Нововолинська викрали два вулики, що знаходилися на дачній ділянці масиву, що біля 5-ї шахти. Власники пасіки за винагороду просять допомогти із будь-якою інформацією про місце знаходження вуликів.

Читайте також: У Нововолинську молодики вкрали з автівки велику суму грошей

Про це повідомляє БУГ.

До журналістів звернулася жінка Віта Василівна та повідомила, що в понеділок, 7-го травня, сусіди по дачі зателефонували та розповіли, що злодії вкрали сітку паркану. Приїхавши на дачу, виявили, що зникло два вулика з бджолами, бляшаний верх, рамки, поїлки, матраци та інший інвентар для бджільництва. Це все коштує немаленьку суму.

Востаннє на дачі були у п’ятницю. Територія обгороджена парканом. Злочинці  зі сторони сусідньої ділянки зрізали паркан, сітку забрали з собою. Жінка розповідає, що це вже третя крадіжка з дачі:

"Повиносили вже все, що могли, – обурюється, – спочатку викрали балони, мангали, ложки, вилки, лопати, сапки. Тепер і до вуликів добралися. Поліція – бездіяльна. Минулого разу і рукавички та ґудзик, що від злодія лишилися – надали їм, казали, що знають чиє це. Та нічого не роблять".

"Бджільництвом усе життя займався мій батько. Зараз йому 80, він хворіє, інвалід по зору. Займаємося його справою я і мій син. Коли батько дізнався, що викрали вулики, йому навіть стало погано. Люди кажуть, що це можуть бути злодії із сусіднього села – Грибовиця. І пасіку туди вивезли".

Керівник Іваничівського відділу поліції Ігор Дорохольський у коментарі журналісту БУГу повідомив, що факт крадіжки на дачному масиві зафіксовано, на повідомлення про злочин одразу виїхали та провели усі необхідні дії. Наразі відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Лучанин викрав з авто "iPhone" та 3 тисячі готівки на очах у власника

"Слідчий дав доручення підрозділу карного розшуку про проведення відповідних слідчих дій. Будуть опрацьовувати людей, які займаються бджільництвом, а їх багато в районі. Всі зацікавлені розкрити злочин", – говорить Дорохольський.

Про часті крадіжки він зауважив, що це проблема, так як є багато наркоманів, які шукають легкої наживи. Дачний масив великий ніяк не охороняється. Дорохольський зазначає, що постійно вживають заходи профілактики, патрулюють масив.

Віта Василівна дуже просить усіх, хто матиме будь-яку інформацію про викрадені вулики – повідомити за номером телефону 097 645 22 68, обіцяють винагороду. Вулики – українського виробництва, відносно нові – їм кілька років. Один жовтого, інший блакитного кольору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter