У селі Садів Луцького району зареєстровано випадок захворювання на туляремію.

Читайте також: На Волині виявили небезпечне захворювання

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ України» та сайт МОЗ України.

За результатами проведеного епідрозслідування встановлено, що хвороба, ймовірно, спричинена укусом ґедзя під час випасу худоби 20 червня поточного року.

У хворої були характерні для туляремії симптоми: протягом доби підвищилась температура тіла та виник озноб. На третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи, болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони). Хворій спершу діагностували ГРВІ та Covid та лікували з приводу флегмони кисті. Стан жінки не покращувався. Лише лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

Читайте також: Від чого найчастіше помирають на Волині

Лабораторією мікробіологічних та медико-генетичних досліджень підтвердили позитивний результат на туляремію. На даний момент хвора перебуває на амбулаторному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом: «Туляремія, виразково-бубонна форма, середньої важкості».

Довідково:

Туляремія – природно-осередкове інфекційне захворювання, яке виявляється переважно на ензоотичних територіях (де раніше реєструвались випадки хвороби серед людей). Хвороба проявляється гарячкою, головним болем, загальною слабкістю та характерною ознакою – збільшенням регіональних лімфатичних вузлів і тканин в місці проникнення збудника (такий збільшений вузол називають бубоном).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook