У Луцьку, 22 квітня, відбулися молебень та православний флешмоб на підтримку ініціативи Президента України – створення єдиної помісної Української православної церкви в Україні.

Читайте також: Порошенко тонко потролив Росію: Київські князі необачно заснували Москву

Аналогічні молебні відбулися у всіх храмах Волинської та Володимир-Волинської єпархій Української православної церкви Київського Патріархату в області, передає "Волинь нова".

Долучився до цього й голова облдержадміністрації Олександр Савченко та разом із волинянами молився у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. У місті Луцьку молебень відбувся під керівництвом Митрополита Луцького й Волинського Михаїла, який по завершенні молебню зазначив, єдина помісна православна церква – це крок до консолідації всього українського суспільства.

Читайте також: "Піджак до ґудзика не пришивають": УПЦ МП висловилась про "церковну заяву" Порошенка

"Дні пасхальної радості, які ми сьогодні переживаємо, доповнюються ще одними хвилюваннями, а зокрема хвилюваннями церковного життя. Київський патріархат існує з часу незалежності, тому що апостольські правила говорять, що в кожній країні повинен бути свій патріарх. Але становлення церкви в певній державі, що утворилася, це завжди великий процес. Сьогодні у нас перший крок до визнання нашої церкви. І найбільший план до консолідації в українському суспільстві – це єдина помісна православна церква. Тому ми сьогодні молимося, в першу чергу, за Патріарха Варфоломія, та молимося за Президента України, який розпочав цю справу", – звернувся до присутніх владика Михаїл.

Опісля цього, на Театральній площі, що біля Собору, відбувся флешмоб, під час якого студенти вишів області розгорнули символічний рушник єднання. Участь в акції взяли також священнослужителі обох єпархій області, та просто небайдужі жителі Волині, та міста Луцька зокрема. Під кінець дійства усі присутні виконали хором пісню "Боже великий, єдиний нам Україну храни!", повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter