Мешканці села Мишів, Іваничівського району, Волинської області скаржаться на депутата Іваничівської райради від президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Миколу Холмецького, який нібито захопив ставки і насильно забороняє людям ними користуватись.

Читайте також: На Волині у горе-підприємця забрали ставок

Відзначимо, що Микола Холмецький до того ж є головою Товариства мисливців та рибалок (УТМР). Він орендує ставки на території села Мишів, але не зробив нічого для їхнього благоустрою. Через недбале ставлення ставки замулились і поросли чагарником, пише volynua.

Місцеві поскаржились на горе-орендаря голові Іваничівської ОТГ Федору Войтюку. Окрім того, за словами селян, представники підконтрольного депутату Товариства мисливців та рибалок забороняють користуватись ставками і дозволяють собі бити людей.

Читайте також: Повідомили, скільки озер та ставків на Волині перебувають в оренді

Охоронці виганяють навіть охочих порибалити з однією вудкою, хоч це законом не заборонено. Згідно з Наказом Держрибагентства України "Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України в 2018 році", з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААН України з метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення в рибогосподарських водних об'єктах, вводиться заборона на лов всіх видів риби в період з 1 квітня по 9 червня (включно) 2018 року. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби.

Відтак місцеві наполегливо просять не продовжувати Миколі Холмецькому орендну угоду, адже їм набридло свавілля представників УТМР та їхнє недбале ставлення до водойм, які донедавна були окрасою краю.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter