Загалом волиняни на "Іграх нескорених-2018" завоювали для української збірної чотири із семи здобутих золотих медалей, дві срібні й одну бронзову.

Читайте також: Україна здобула 20 медалей на "Іграх Нескорених"

Про це інформує Вісник.

Лучанка Майя Москвич тріумфально виступила на "Іграх нескорених-2018" у Сіднеї, здобувши дві золоті медалі у стрільбі з лука – у персональній та командній першостях. Підтримали її й інші уродженці Волині – ковельчани Богдан Оксентюк та Василь Омельченко, які номінально представляють інші області.

Богдан виступав за Львівщину. У змаганні плавців він здобув дві нагороди – "срібло" на дистанції 50 метрів і "бронзу" на стометрівці. Загалом же ковельчанину вдалося зібрати повний комплект нагород – золоту медаль, якої бракувало, він виборов у змаганнях з бігу на дистанції 1500 метрів. Богдан Оксентюк учасник АТО з 2014 року і дотепер. Отримав поранення з зоні АТО, під Авдіївкою. В 2015 році під час розвідувальної операції потрапив під обстріл, в результаті – осколкове поранення в ліве стегно.

Читайте також: Волинянка пройшла у фінал "Ігор Нескорених" (фото)

Василь Омельченко також виборов дві нагороди для збірної України – "золото" у забігу на 400 метрів та срібло у стрибках у довжину. Нині він курсант Військового інституту танкових військ у Харкові. Однак до лав Збройних Сил України потрапив ще в 2011 році. Служив за контрактом у 51-ій ОМБр, був механіком-водієм танка Т-64. У 2014 році під час бойових дій отримав поранення під Красногорівкою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter