Житель Старовижівського району, який працює водієм "швидкої", інфікувався вірусом covid-19. Попередньо чоловік мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону.

Читайте також: Повідомили, скількох людей на Волині перевірили на коронавірус

Про це ІА "Волинські Новини" стало відомо з власних джерел. Інформацію в  коментарі виданню підтвердив директор КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль.

З його слів, чоловік відчув у себе симптоми, притаманні вірусу, і за порадою колег звернувся до сімейного лікаря. Лікування вдома не дало результатів, його стан погіршився. Тому в районній лікарні йому зробили експрес-тест на коронавірус, який виявився негативним. Після цього провели лабораторний ПРЛ-тест, який дав позитивний результат.

Чоловік має ознаки пневмонії, проте перебуває в задовільному стані. Також в нього низька сатурація.

Попередньо відомо, що волинянин мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону. Ймовірно, саме він і був джерелом зараження.

Хворого транспортували спочатку в ковельську лікарню, після чого переведуть у Волинську обласну інфекційну лікарню.

Читайте також: "Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я

Загалом вже у 9 медичних працівників на Волині діагностували коронавірус. Серед працівників луцької лікарні - 8 хворих. Після першого випадку інфікування вранці 1 квітня діагноз підтвердився ще у 1 лікаря та 3 медсестер, а ввечері того ж дня – ще у 3 лікарів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook