Сьогодні, 7 вересня розпочалися урочисті заходи стосовно святкування Дня міста Луцька. Сотні лучан зібралися на Театральному майдані, аби розділити радість свята з усіма містянами та гостями славного Луцька.

Читайте також: У Луцьку на День міста виступлять MamaRika та Ірма Вітовська

У рамках святкування заплановано безліч цікавих заходів, які зацікавлять і дорослу аудиторію, і найменших жителів міста.

Зокрема, о 11.30 розпочався святковий концерт, під час якого рідним чотирьох загиблих у війні з Росією лучан вручили відзнаки "Почесного громадянина міста Луцька".

Виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт вручив відзнаки таким загиблим Героям:

Сергію Грибкову – солдату батальйону територіальної оборони "Айдар".

У липні 2014 року він добровольцем пішов на фронт, 5 вересня 2014 року зник під час бою. Був похований під Старобільськом, як невідомий солдат. Перепохований на алеї почесних поховань у селі Гаразджа;

 

Георгію Ольховському – старшому лейтенанту, командиру роти 128-ої бригади

З 2014 року брав участь в АТО, загинув від кулі снайпера 23 серпня 2018 року. Похований на алеї почесних поховань;

 

Андрію Єлістратову – старшому солдату 30-ої бригади

Потрапив на Схід під час першої хвилі мобілізації, був розвідником. Загинув у серпні 2018 року під містом Золоте Донецької області. Похований на алеї почесних поховань.

 

Також відзнаку вручили рідним Максима Гринчишина, який отримав звання почесного громадянина минулого року. Він – молодший лейтенант 72-ої бригади. Пішов на фронт у серпні 2014 року добровольцем, загинув 19 лютого 2017 року від кулі снайпера.

 

Читайте також: Відома волинська співачка подарувала Луцьку пісню до Дня міста (відео)

Усі відзнаки отримали рідні Героїв. А присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання. Після неї діти у костюмах ангелочків поклали квіти до фотостенду "Героїв небесної сотні."

Опісля того, звання почесного громадянина міста було вручено Народному артисту України Василю Чепелюку, який подякував за високу відзнаку, насамперед, своїм батькам.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook