19 медалей та три кубки − нагороди, що здобув Данило Слепчук за неповні три роки. Та головний трофей восьмирічного лучанина – бронзовий кубок Чемпіонату світу зі швидких і блискавичних шахів серед дітей 8-12 років, що відбувся у кінці червня в Мінську (Республіка Білорусь).

Читайте також: У Луцьку допомагають дітям з малозабезпечених сімей зібратись до школи

Про це повідомляє прес-служба фонду Ігоря Палиці "Тільки разом"

"Участь у чемпіонаті взяли 740 дітей з усього світу. У моїй віковій категорії було близько 130 учасників. В останньому турі я змагався за перше місце з хлопчиком із Узбекистану. Ми зіграли внічию. У результаті в мене третє місце", – розповідає Данило.

Хлопець по-дорослому зауважує: хоча трішки засмутився, що не золота нагорода, та результатом задоволений. Адже з кожного змагання виносить для себе цінні уроки, які допомагають йому вигравати партії у наступних турнірах та чемпіонатах.

Читайте також: Луцький дитячий садочок просідає та "тріщить по швах"

Чемпіонату світу передував чемпіонат України, що відбувся в Одесі 12 червня. Там Данило теж посів третє місце. Його тато, Михайло Слепчук каже: "Ще тоді побачили, що син не використав усі свої здібності. Тому й вирішили їхати на чемпіонат світу. Ми бачили, що Данило набуває спортивної форми. Почалися канікули, він відпочив і повністю віддався улюбленій справі. Налаштувався і за рахунок свого характеру досягнув результату. Для України це величезний успіх, не кажучи вже про Волинь!"

Хлопець вже має два запрошення на навчання в інші області. Батьки розуміють, що це відкриє більші можливості для професійного зростання сина. Проте хочуть, щоб своїми здобутками прославляв рідну Волинь.

Читайте також: "Немає де гуляти з дітьми, кругом лежать п'янички", − лучанка скаржиться у соцмережах

"Шахи – перспективний вид спорту. Зрештою, конкуренція завжди мотивує та розвиває. У сина такий характер, що за бажання зможе досягнути багатьох вершин", – переконаний батько Данила.

Батьки підтримують сина, заохочують працювати над собою, вдосконалюватися, роблять усе можливе для того, щоб потенціал Данила розвивався.

За успіхи та наполегливість Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» преміює юного шахіста.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter