Єдиним депутатом Луцькради, який був присутній на останній сесії Луцької міськради та не підтримав звернення до нардепа, в.о. голови антикорупційного комітету Юрія Савчука щодо зупинення виконавчого провадження і перевірки посадових осіб державної виконавчої служби на предмет наявності в їхніх діях ознак корупції стосовно ДКП "Луцьктепло", стала скандальна екс-секретарка міськради Юлія Вусенко, - повідомляє ІА Волинські новини

"Ситуація з КП "Луцьктепло" безумовно стосується кожного лучанина, бо від розвитку подій залежить наявність тепла в домівках. Здавалося б, питання про розблокування рахунків цього підприємства повинно об’єднувати всіх і підтримуватися одноголосно усіма присутніми в залі. Хоча не так сталося…", - написав на своїй сторінці у соцмережі член фракції "УКРОП" Борис Смаль

Як можна побачити у результатах поіменного голосування щодо звернення про порушення антикорупційного законодавства та невиконання ухвали суду від 28.11.2017, єдиним депутатом, який не голосував за проект рішення стала екс-секретарка міськради Юлія Вусенко. Звернення підтримали загалом 34 депутати міськради.

Нагадаємо, перед початком пленарного засідання директор підприємства Валентина Малютіназвернулася до депутатів, повідомивши, що через блокування рахунків під загрозою опиняється подальша подача тепла в оселі лучан – є вірогідність, що працівники ДКП "Луцьктепло" не вийдуть на роботу.

Рахунки ДКП "Луцьктепло" заблоковані через аферу групи «Континіум», оскільки "фірма-прокладка" "Тепелен" цієї ж групи намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства.Незважаючи на те, що блокування рахунків Луцьктепла» суд визнав незаконним, виконавча служба не поспішає виконувати постанову суду, а шле керівнику підприємства смайлики. Директор ДКП "Луцьктепло" повідомляла, що державний виконавець не виконує ухвалу суду про розблокування рахунків підприємства.

Голова фракції "УКРОП" Ігор Поліщук зауважив, що робота підприємства заблокована внаслідок заяви фірми «Тепелен» за неіснуючим боргом у результаті шахрайських операцій.



"Сума, яку хоче отримати фірма – 28 мільйонів гривень, які хоче отримати "Тепелен" та його власник Степан Івахів. Коли на кону така сума, вмикається телефонне право та важелі впливу, які складно побороти, коли виконавець на офіційні звернення відсилає смайлики", - зазначив Ігор Поліщук.

За вказану суму, з його слів, можна було б завершити ремонт усіх дворів у Луцьку, тож за невідремонтовані двори відповідальний Степан Івахів. Депутат запевнив, що міськрада не дозволить зупинити опалювальний сезон, тому виділить кошти для роботи ДКП "Луцьктепло". Проте зауважив, що лучани повинні знати, хто винен у цій ситуації. 

,

Депутати підготували звернення до нардепа Юрія Савчука з закликом допомогти вирішити цю проблему. Під час обговорення питання Юлія Вусенко стверджувала, що чинна міська влада не має стратегії щодо виходу з ситуації.

Ігор Поліщук зауважив, що йому видаються найбільш цинічними слова Юлія Вусенко, виступи і гастролі чиєї "трагікомічної трупи", судова тяганина та медіа кампанія були оплачені Степаном Івахівим у тому числі з коштів, які "Тепелен" стягнув з ДКП "Луцьктепло". Він закликав депутатів працювати конструктивно та припинити безпредметну дискусію. Втім, Юлія Вусенко усе ж не підтримала звернення щодо розблокування рахунків одного з найбільших комунальних підприємств міста.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook