В українського президента Петра Порошенка немає принципів, у нього є сміливість. Таку думку у програмі "В гостях у Дмитра Гордона" висловила головний редактор тижневика "Дзеркало тижня" Юлія Мостова

Читайте також: "Влада хоче сфальсифікувати вибори за допомогою голосів жителів окупованих територій", – Олександр Шевченко

"Він може робити кроки, ухвалювати рішення, але зустрічна жадібність це купірує. У 13-му році, десь на початку осені, ми сиділи в ресторані "Егоїст", просто пили каву, і він, тоді просто народний депутат, просив: "Юлю, допоможи мені повернутися у велику гру". У нас так завжди було: незважаючи на невелику вікову різницю, він завжди звертався до мене на "ти", а я – на "ви", так мені краще тримати дистанцію. "Не допоможу, Петре Олексійовичу", – сказала я. Він: "Чому?" – "По-перше, я не з цього факультету. Я журналіст, а не піарник". Ну, журналіст – це розвідник, а піарник – контррозвідник", – зазначила Мостова.

На її думку, Порошенку було все одно, бути головою Київської державної адміністрації, мером Києва, керівником української делегації в ПАРЄ чи міністром економіки.

Читайте також: Завод Порошенка отримав військовий контракт на десятки мільйонів

"Навіть головою Нацбанку, лише б повернутися у велику гру. Я сказала, що це не моє – по-перше. "А по-друге, – додала, – я вам не допоможу, оскільки вважаю найнещирішим із політиків, яких знала за всі мої роки у професії". Він обурився: "Чому?!". Я пояснила – ну, наші стосунки давали мені змогу це сказати – "Тому що ви змалку діабетик, а випускаєте найбільшу кількість солодкого у країні", – додала журналістка. 

Нагадаємо, у 2013 році Порошенко був позафракційним народним депутатом. Він збирався взяти участь у виборах міського голови Києва у разі, якщо здобуде підтримку парламентської опозиції. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter