Класичний дизайн і якість збірки Hyundai Getz приваблює тих, хто шукає економічне авто з пробігом для щоденної їзди. У більшості випадків машини, що поставляються в Україну, є пострестайлінговими версіями, які випускалася з 2004 року. На користь вибору Hyundai Getz говорить і той факт, що у авто відмінні характеристики пасивної безпеки. За результатами краш-тесту, машина завоювала 4 бали з 5. За посиланням https://autopodium.ua/catalog/filter/brand=hyundai;model=getz Hyundai Getz з пробігом можна вибрати прямо зараз, але спочатку варто розібратися, на що звертати увагу при покупці автомобіля б/у.

 

Основні конструктивні характеристики

Перше, що варто знати: Hyundai Getz випускався в 2 модифікаціях кузова: 3- і 5-дверний хетчбек. Компонування передньомоторне, а в якості силових агрегатів встановлювалися бензинові та турбовані дизельні ДВЗ з об'ємом від 1,1 до 1,6. Найбільш популярними є моделі з мотором на 1,4 л.

Трансмісії на "Гетц" встановлювали механічні (5-ступінчасті) та автомати (на 6 режимів). Можна вибрати найбільш зручну комплектацію як прихильникам класичних КП, так і тим, хто віддає перевагу більш сучасним рішення. За рахунок переднього приводу забезпечуються хороша маневреність і стійкість. Кліренс у «Хюндай Гетц» - 135 мм, машина нормально справляється з більшістю типових перешкод, які можуть зустрічатися на вітчизняних дорогах.

 

Ще слід зазначити просторий салон. У Hyundai Getz з комфортом можуть розміститися 4 пасажири. Причому відзначається, що спереду місця в машині більше, ніж в "старшого брата" – моделі Accent. Ззаду можуть розміститися і 3 людини, однак буде затісно. Запас місця над головою солідний, рослі пасажири відчувають себе цілком комфортно. Для Hyundai Getz характерна висока посадка, чим і забезпечується хороша оглядовість. Багажник середнього розміру з можливістю збільшення за рахунок складання заднього сидіння. Цілком можна перевозити габаритні вантажі.

 

Основні критерії вибору

Hyundai Getz – це бюджетні авто, які здобули широку популярність серед українців за рахунок якості збірки і комфортності. Купуючи машину з пробігом, слід враховувати наявність можливих проблем. Так, при виборі автомобіля варто оцінити:

  • підвіску;

  • роботу КП;

  • стан і комплектацію кузова.

При огляді ходової потрібно враховувати її характерну жорсткість. Але конструкція цілком надійна, нарікання виникають рідко. Правда, важливо враховувати якість вітчизняних автодоріг і стиль їзди попереднього власника. Якщо машина не експлуатувалася дбайливо, то вірогідні наступні проблеми: постукування в електропідсилювачі керма (на моделях з двигунами на 1,6 л), знос передніх амортизаторів, стійок і втулок стабілізаторів.

При огляді КПШ особливо слід приділяти увагу коробці-автомат. У машин, випущених в перші роки після запуску серії, може виникати така проблема, як вихід з ладу датчиків швидкості і втулок на насосі гідротрансформаторі. У першому випадку після появи несправності включається 3-тя передача, авто рухається ривками. Другий дефект проявляє себе при непрогрітому двигуні в холодну пору.

Важливо пам'ятати, що в АКПШ кожні 45 тис. км пробігу рекомендується міняти масло.

При огляді кузова варто приділити особливу увагу корозії і пошкодженням металу. Оскільки Hyundai Getz відносяться до авто бюджетної категорії, то залізо використовувалося досить тонке. Зіткнення з гілками, удари камінців при їзді можуть залишати вм'ятини. До того ж ЛФП також досить тонке – не більше 80 мкм. Надійності такого шару вистачає всього на кілька років експлуатації, а далі можливі проблеми. Одним зі слабких місць кузова є його антикорозійна обробка. Вона недостатньо якісна. Вже через 4-5 років з'являється іржа. Особливо вразливі такі зони: низ дверей, під капотом, кришка багажника, пороги.

Варто враховувати, що технічний стан і справність безпосередньо залежать від ставлення і умов експлуатації. При дбайливому стилі водіння, регулярних ТО "Хюндай Гетц" може прослужити і більше 10 років без серйозних проблем.