Мешканець села Жидичин Луцького району Волині Олександр Марченко збирав гроші собі на картку, прикрившись фондом безпритульним тваринам.

Читайте також: У Луцьку 18-річний хлопець попався на "гачок" шахраїв

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці керівник фонду Вадим Нечаєв.

Луцький підприємець Вадим Нечаєв два роки веде фонд допомоги безпритульним тваринам. Його пости, в яких звітує про витрачені кошти на порятунок того чи іншого собаки або кота, регулярно читають у фейсбуці.

Саме його фондом вирішив скористатися житель села Жидичин Олександр Марченко, який нещодавно повернувся на батьківщину з лав Збройних сил України.

"Знайомтеся – @Sasha Marchenko, житель с. Жидичин, недавно відслужив у ЗСУ, приїхав на батьківщину і вирішив "грошей легко зрубати". Хто йому підказав, а може і сам додумався, нам невідомо", – пише Вадим Нечаєв.

Любитель легкої наживи скористався закликом до учасників спільноти у фейсбуці "Загублені та знайдені тварини. Луцьк та Волинська область" переказати на картку Вадима Нечаєва для фонду допомоги безпритульним тваринам по 10 гривень. Заклик поширила одна із зоозахисниць.

Читайте також: Видурив чималу суму грошей: поліція викрила лучанина у шахрайстві

"Хороша ідея, в групі більш ніж 10 тис. чоловік. Якщо кожен перекаже по 10 грн на картку, відразу можна поповнити баланс на 100 тис. грн. Це місяці на три-чотири вистачило б з головою. Багато підтримали, і рахунок поповнився на 11 тис. грн з копійками. (Звіти в групі є)", – коментує Вадим Нечаєв.

Далі він розкрив механізм, за яким діяли шахраї.

"Наші аферисти вирішили не вигадувати велосипед і повторити операцію, прикрившись моїми ім'ям і прізвищем. З однією поправкою, вони поміняли номер картки на картку з іншим номером, власником якої є Марченко Олександр Сергійович", – повідомив Вадим Нечаєв.

Зоозахисник каже, що не знає, скільки надійшло на рахунок афериста, але закликає всіх, хто переказував йому гроші зголоситися, адже його дії підпадають під статтю 190 КК України з кваліфікацією "шахрайство".

"Ще раз нагадую, що картка волонтерського фонду оформлена на Нечаєва Вадима Олександровича. Номер картки ви можете знайти на моїй сторінці, в групі "Загублені та знайдені тварини. Луцьк та Волинська область", а також на сторінці "Фонд допомоги безпритульний тваринам – м. Луцьк". Звіти про рух коштів та залишок публікуються в групі по три-чотири рази на тиждень", – наголошує зоозахисник.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook