Невеликі дози аспірину можуть збільшити шанси впоратися з раком.

Читайте також: Кардіологи назвали 6 продуктів, які зміцнюють серце

Про це йдеться у дослідженні американських вчених, передає JAMA Network.

Вони вивчили дані про понад 140 тисяч американських громадян протягом 12,5 років, і з'ясували, що з тих, хто вживав аспірин від одного до трьох разів на тиждень, була нижча смертність після розвитку раку простати, товстого кишечника і прямої кишки, легенів та яєчника.

Однак, наголошують вчені, подібна закономірність виявлена лише у людей з нормальною вагою — у людей з вагою, нижчою або вищою від норми, такого ефекту від аспірину не спостерігалося.

Читайте також: Депресія – найгірше, чим може захворіти людина, – Супрун розповіла, чому з цим важливо боротися

Дослідники говорять, що необхідні подальші дослідження для виявлення закономірності між індексом маси тіла та ефективністю аспірину як потенційного протионкологічного засобу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook