Існує чітко визначений час, коли організму найкраще випити чашку ароматної кави. Окрім того, має значення – лате чи капучино, адже у них різна калорійність.

Читайте також: Назвали продукти, які покращують працездатність та настрій

Таку думку висловив нейробіолог з Університету штату Мериленд Стівен Міллер, передає Gazeta.ua.

Провівши аналіз біоритмів науковець зазначив. що для кавування важливо обирати той час, коли в організмі відзначається найнижчий рівень гормону кортизол, з яким і взаємодіє кофеїн.

Цей гормон відповідає за врегулювання роботи біологічного годинника й змушує людину прокидатися вранці. Але через годину після прокидання рівень гормону кортизолу в організмі знижується.

Тож першу чашку кави варто пити між 09:30 та 11:30.

Читайте також: Як каші та молочка впливають на організм при застуді

Калорійність кави

1. Калорійність натуральної чорної кави становить 2-3 ккал.

2. Але одна столова ложка вершків збільшить її калорійність щонайменше на 20 калорій і 2 грами жиру.

3. Лате краще обирати із знежиреним молоком, калорійність якого всього 125 калорій. Калорійність лате з цільним молоком буде понад 265 калорій навіть без підсолоджувачів, які можуть додати ще 95 калорій.

4. Мокачино від лате відрізняється тим, що до його складу входить ще й шоколад або сироп, тож його калорійність становить від 289 ккал.

5. Калорійність капучино зі знежиреним молоком становить 90 калорії, з цільним молоком – до 110 калорій, а з соєвим молоком – приблизно 80 калорій. Одна чайна ложка білого цукру додає 16 калорій, а капучино зі збитими вершками може містити до 260 калорій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter