Народний депутат Ігор Гузь взяв участь в урочистому відкритті дитячого басейну у закладі дошкільної освіти №9 у Нововолинську. Він залучив із державного бюджету на цей об’єкт понад 1 500 000 гривень.

Читайте також: Ігор Гузь: Уряд Гончарука тихцем перерозподіляє бюджетні кошти (відео)

Це – один із амбітних проєктів, які прагнув реалізувати парламентар. І це вже другий басейн, якому дають "нове" життя саме за ініціативи нардепа.

"Басейн – із тих об'єктів, які я хотів зробити і зробив. Вважаю, що інвестиції в спорт – правильні. Це дуже добре, коли є можливість з дитинства бути залученим до здорового способу життя. Сподіваюсь, що інші діти з Нововолинська теж матимуть можливість на певних умовах відвідувати бассейн", – сказав Гузь.

Влада міста та керівництво садка висловили вдячність парламентареві за підтримку.

Відповідно до проєкту, басейн у ДНЗ збудували ще на початку 2000-х, але він так і не запрацював. Фактично, два десятки років ремонт приміщення був "на паузі".

Останніх півтора роки тривала бюрократична тяганина: виготовлення документації на відновлення басейну, оголошення тендерів, вибір підрядника, укладення угоди, затримка з фінансуванням – і, нарешті, ремонт басейну завершили. Приміщення оновили повністю – починаючи від плитки на стінах та чаші самого басейну, замінили майже всі старі вікна на енергоощадні, відремонтували системи опалення та вентиляції, облаштували душові.

Читайте також: Нардеп Гузь із шахтарями проти закриття шахт без публічної дискусії

Сьогодні в установі працюють інклюзивні групи, де є дітки, які потребують реабілітації. За наявності ресурсу, вже невдовзі вони зможуть отримувати всю необхідну допомогу у відновленому басейні. Як запевняють працівники дитсадка, відпрацюють механізм, аби басейном користувались не лише вихованці закладу.

До слова, з ініціативи Ігоря Гузя два роки тому капітально відремонтували й басейн у школі №5 міста Володимир-Волинський. З держбюджету на ці потреби спрямували 1 000 000 гривень. Розвиток спортивної інфраструктури – серед пріоритетів у роботі парламентаря.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook